Gochujang-kip & mihoen uit de oven
-
Verhit de oven tot 200 °C. Schil en snijd de gember en knoflook in dunne plakjes, snijd de kool in de lengte in kwarten en doe alles met de kipkarbonades en gochujang-pasta in een braadslede van 25 x 30 cm.
-
Sprenkel er 1 eetlepel olijfolie en 2 eetlepels rode wijnazijn over, voeg een snufje zwarte peper toe en meng en masseer alles goed. Leg de karbonades met het vel naar boven en zet ze 30 minuten in de hete oven.
-
Dompel de noedels 1 minuut onder in een kom kokend water. Haal de slede uit de oven, leg de noedels er met een keukentang bij, maak ze aan met het vocht in de slede en leg ze op hoopjes in de hoeken. Maak de lente-uitjes schoon, snijd de groene toppen in dunne ringetjes en doe de witte stukken in de slede. Leg de kipkarbonades weer bovenop – de velletjes moeten mooi goudbruin en crispy worden.
-
Giet 200 ml koud water in de slede, strooi de sesamzaadjes erover en zet de slede nog 20 minuten terug in de oven, of tot de kipkarbonades gaar zijn, de kool zacht is en de mihoen al het kookvocht opgenomen heeft. Strooi het apart gehouden groen van de lente-uitjes erover en ga aan tafel.
0 reacties