De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gochujang-kip & mihoen uit de oven

Gochujang is de laatste jaren razendpopulair. Deze gochujang-kip en mihoen uit de oven van Jamie Oliver geeft net die extra kick.

12 min. voorbereidingstijd
50 min. oventijd
Direct naar recept
Gochujang-kip en mihoen uit de oven van David Loftus voor Jamie Oliver.

Een recept van

Jamie Oliver

Miniatuur

"Gochujang is een Koreaans chilipasta die deze bescheiden kipschotel een flinke kick geeft."

Bereidingswijze

Gochujang-kip & mihoen uit de oven

  1. Verhit de oven tot 200 °C. Schil en snijd de gember en knoflook in dunne plakjes, snijd de kool in de lengte in kwarten en doe alles met de kipkarbonades en gochujang-pasta in een braadslede van 25 x 30 cm.

  2. Sprenkel er 1 eetlepel olijfolie en 2 eetlepels rode wijnazijn over, voeg een snufje zwarte peper toe en meng en masseer alles goed. Leg de karbonades met het vel naar boven en zet ze 30 minuten in de hete oven.

  3. Dompel de noedels 1 minuut onder in een kom kokend water. Haal de slede uit de oven, leg de noedels er met een keukentang bij, maak ze aan met het vocht in de slede en leg ze op hoopjes in de hoeken. Maak de lente-uitjes schoon, snijd de groene toppen in dunne ringetjes en doe de witte stukken in de slede. Leg de kipkarbonades weer bovenop – de velletjes moeten mooi goudbruin en crispy worden.

  4. Giet 200 ml koud water in de slede, strooi de sesamzaadjes erover en zet de slede nog 20 minuten terug in de oven, of tot de kipkarbonades gaar zijn, de kool zacht is en de mihoen al het kookvocht opgenomen heeft. Strooi het apart gehouden groen van de lente-uitjes erover en ga aan tafel.

ENERGIE: 549 kcal
VET: 23 g
VERZ. VET: 5,9 g
EIWIT: 30,1 g
KOOLHYD.: 55,4 g
SUIKER: 8,9 g
ZOUT: 1,3 g
VEZELS: 5,4 g

Simply Jamie: Fast & Simple Food

Jamie Oliver's kookboek Simply Jamie: Fast & Simple Food koop je bij Bol voor €29,99.

© Jamie Oliver Enterprises Limited (2024 Simply Jamie: Fast & Simple Food) Photographer: David Loftus.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.