De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gnocchi met worst en tomatensaus

Deze deegbolletjes van aardappel en bloem worden vaak onterecht voor pasta aangezien, maar zijn wel nét zo typisch Italiaans. Hugo deelt zijn recept voor deze heerlijke gnocchi met worst en tomatensaus.

30 MIN
birrapst.jpg

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Deze deegbolletjes van aardappel en bloem worden vaak onterecht voor pasta aangezien, maar zijn wel nét zo typisch Italiaans. Hugo deelt zijn recept voor deze heerlijke gnocchi met worst en tomatensaus.

Bereidingswijze

Gnocchi

Stap 1:
Doe de aardappels in een grote pan met koud water en breng aan de kook. Kook de aardappels in circa 15-20 minuten gaar. Laat de aardappels iets afkoelen en verwijder de schil.

Stap 2:
Knijp de aardappels door een pureeknijper. Scheid het ei en voeg de eidooier samen met het bloem en een beetje zout toe aan de aardappel. Kneed er een deeg van met de hand.

Stap 3:
Neem een stuk van het deeg, rol er een dunne worst van en snijd in stukjes van ongeveer 2 centimeter. Je kunt eventueel de stukjes over een gnocchi-plankje of een vork rollen zodat er ribbels ontstaan. Strooi wat bloem over de gnocchi en laat even rusten.

Tomatensaus

Stap 1:
Snijd de knoflook fijn en de tomaten in stukjes. Snipper de uien. Verwijder het vel van de worst en maak kleine bolletjes van de vulling.

Stap 2:
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de uien voor circa 2 minuten. Voeg de vulling van de worst toe en bak nog eens 2 minuten. Voeg dan de knoflook toe en bak nog circa 1 minuut. Voeg de tomaten toe, breng op smaak met peper en zout en de balsamicoazijn en laat zachtjes voor circa 3 minuten minuten bakken.

Stap 3:
Ris de rozemarijn en snijd samen met de salie fijn. Snijd de courgette in blokjes en voeg samen met de salie en de rozemarijn toe aan de saus. Laat de saus, met deksel op de pan, minimaal 30 minuten zachtjes pruttelen.

Gnocchi koken en serveren

Breng een pan met water aan de kook en kook de gnocchi in circa 2-3 minuten gaar. De gnocchi zijn gaar als ze boven komen drijven. Voeg een scheutje van het kookvocht toe aan de tomatensaus. Meng de gnocchi door de tomatensaus. Scheur de basilicum in stukjes om te garneren.

Il Dolce Far Niente, oftewel de edele kunst van het nietsdoen. Hugo Kennis maakt een rondreis door Toscane om te ontdekken wat deze authentieke Italiaanse levenswijze inhoudt én hoe hij deze tot in de puntjes kan naleven.

birra moretti

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker