Gnocchi met kabeljauw

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Gnocchi
Kook de aardappels en pureer ze. Meng griesmeel, geraspte Parmezaanse kaas, ei, gesneden bieslook en een snufje zout met de warme aardappelpuree. Rol het mengsel op in plasticfolie. Pocheer de rollen op 100 °C 20 minuten in de stoomoven en laat ze afkoelen in ijswater. Snijd de rollen in plakjes en bak ze in boter goudbruin.

Chakalaka
Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Bak in een pan de ui, knoflook, kerriepoeder en de gember tot deze mooi glazig worden. Voeg de tomaat, bospeen, spruitenblaadjes en sherryazijn toe en laat dit op laag vuur kort garen. Op smaak brengen met zout en peper.

Kabeljauw
Stoom de stukken kabeljauw in de stoomoven op 85 °C circa 6 minuten. Roer de crème fraiche los en breng deze op smaak met zout en peper. Garneer de saus met de tuinkers.

Dit recept komt uit de aflevering over Kaapstad van het programma The Taste of Life Travel.

spruitjes

Ingredienten

4
Personen

Gnocchi

  • 400 g aardappels
  • 60 g griesmeel
  • 60 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • gesneden bieslook
  • zout

Chakalaka

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 el kerriepoeder
  • 4 tomaten
  • 8 bospeentjes in stukjes
  • 100 g spruiten gepeld in mooie blaadjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • sherryazijn

Kabeljauw

  • 4 stukken kabeljauw van ca 150 g
  • 4 el crème fraîche
  • zout
  • versgemalen peper
  • tuinkers
Geef je waardering
2