Hugo Kennis

Ingredienten

4
Personen

Gnocchi

  • 500 g kruimige aardappels
  • 1 ei
  • 100 g bloem 00+ (extra fijn)
  • grof zeezout

Saus

  • olijfolie
  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 500 g venkelworst
  • 4 rode paprika's
  • 200 ml room
  • 2 takjes dragon
  • 1 stuk Parmezaanse kaas

Tomatensalade

  • 4 trostomaten
  • 2 rode uien
  • 2 el olijfolie
  • 1 takje dragon
  • zout en peper

Extra nodig

  • aardappelpers
  • staafmixer

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

1. Doe de aardappels in een grote pan met koud water, brengt aan de kook en kook in ca. 15 tot 20 minuten gaar. Laat de aardappels iets afkoelen en verwijder de schil met je hand.

2. Knijp de aardappels door een aardappelpers. Scheid het ei en voeg de eidooier samen met het bloem en zout toe aan de aardappel, kneed er een deeg van met de hand.

3. Neem een stuk van het deeg, rol er een dunne worst van en snijd in stukjes van ongeveer 2 centimeter. Rol de stukjes over een gnocchi-plankje of een vork zodat er ribbels ontstaan. Strooi wat bloem over de gnocchi en laat ze even rusten.

4. Pof de paprika’s op je gasfornuis in de vlam of onder de grill totdat ze zwart geblakerd zijn. Laat iets afkoelen in een plastic zak (dat maakt het pellen straks makkelijker).

5. Verhit een scheutje olie in een pan. Snipper 1 ui en de knoflook en fruit in de pan. Snijd de worst in stukjes, doe in de pan bij de ui en knoflook en bak aan alle kanten bruin.

6. Snijd 4 tomaten in partjes en de rode ui in dunne halve ringen, ris de blaadjes dragon van de steel. Meng de tomaten, ui, olijfolie en dragon. Breng op smaak met peper en zout.

7. Ontvel de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Pureer de paprika’s samen met een scheutje room en voeg toe aan de pan met venkelworst. Voeg de rest van de room toe, breng op smaak met peper en zout. Ris de blaadjes dragon van de steel, voeg toe aan de saus en laat het geheel circa 5 minuten pruttelen.

8. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Voeg de gnocchi toe en schep eruit zodra ze drijven. Schep ze direct door de saus en voeg geraspte Parmezaanse kaas toe.

9. Maak het gerecht af met extra Parmezaan en wat dragon. Serveer de tomatensalade ernaast.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

282
Gnocchi in gepoftepaprika-worstsaus met tomatensalade
Gnocchi in gepoftepaprika-worstsaus met tomatensalade