Gnocchi canederli alla Pusterese (Gnocchi uit Val Pusteria)

1
Gemiddeld
Gnocchi canederli alla Pusterese (Gnocchi uit Val Pusteria)

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Gnocchi

Snijd de bieslook fijn. Snijd de salami in blokjes. Verwijder de korstjes van het brood. Snijd het brood in kleine blokjes. Meng de eieren, bloem, melk, bieslook, salami, spekblokjes en de blokjes brood met elkaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de ui toe aan het broodmengsel en kneed dit opnieuw. Breng de bouillon aan de kook. Rol voor de gnocchi balletjes van het broodmengsel en kook de gnocchi in de bouillon tot ze gaan drijven. Giet de gnocchi af.

Kaassaus

Breng alle ingrediënten voor de kaassaus aan de kook tot de kaas is gesmolten en er een stevige saus ontstaat. Breng op smaak met versgemalen peper.

Garnering

Schil en snijd de peer in bokjes. Rasp de Parmezaanse kaas. Hak de peterselie fijn.

Serveren

Schep een beetje van de kaassaus onder op bord. Leg hier de gnocchi bovenop. Bestrooi met de blokjes peer, Parmezaanse kaas en de peterselie.

Ingredienten

4
Personen

Gnocchi

  • 0.5 bosje bieslook
  • 50 g salami
  • 1 bruin brood
  • 3 eieren
  • 2 el bloem tipo 00
  • 100 ml melk
  • 100 g spekblokjes
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 1 l runderbouillon

Kaassaus

  • 100 ml kookroom
  • 2 tl maïzena
  • 100 g taleggio

Garnering

  • 2 peren
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 2 takjes peterselie

Extra nodig

  • rasp
Gnocchi canederli alla Pusterese (Gnocchi uit Val Pusteria)
Geef je waardering
1