Gnocchi alla sorrentina

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de grill van de oven voor op 220 °C.

Gnocchi

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee.
  • Voeg de gepelde tomaten toe, roer ze stuk met een lepel en laat de saus op middelmatig vuur circa 15 minuten koken.
  • Breng de saus op smaak met een beetje zout en peper.
  • Kook de gnocchi volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd de mozzarella in blokjes.
  • Schep de gnocchi in een ovenschaal en roer de saus erdoor. Verdeel de mozzarella erover en bestrooi met Parmezaanse kaas.
  • Bak de ovenschotel circa 10 minuten in de oven tot de kaas goudbruin en gesmolten is.

Salade

  • Meng de olijfolie, balsamicoazijn, mosterd, kerriepoeder, zout en peper.
  • Snijd het loof van de radijsjes. Snijd de bosuitjes in ringen.
  • Pluk en hak de peterselie.
  • Meng de radijsjes, bosuitjes en eikenbladsla, voeg de dressing toe en roer goed door.

Ingredienten

4
Personen

Gnocchi

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 70 g tomatenpuree
  • 800 g gepelde tomaten
  • 1 kg gnocchi
  • 250 g mozzarella
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas

Salade

  • olijfolie extra vergine
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl mosterd
  • 0.5 tl kerriepoeder
  • 1 bos radijsjes
  • 3 bosuitjes
  • 100 g eikenbladsla
Geef je waardering
3