De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gnocchi alla sorrentina

30 MIN
Gnocchi alla sorrentina

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

  • Verwarm de grill van de oven voor op 220 °C.

Gnocchi

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee.
  • Voeg de gepelde tomaten toe, roer ze stuk met een lepel en laat de saus op middelmatig vuur circa 15 minuten koken.
  • Breng de saus op smaak met een beetje zout en peper.
  • Kook de gnocchi volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd de mozzarella in blokjes.
  • Schep de gnocchi in een ovenschaal en roer de saus erdoor. Verdeel de mozzarella erover en bestrooi met Parmezaanse kaas.
  • Bak de ovenschotel circa 10 minuten in de oven tot de kaas goudbruin en gesmolten is.

Salade

  • Meng de olijfolie, balsamicoazijn, mosterd, kerriepoeder, zout en peper.
  • Snijd het loof van de radijsjes. Snijd de bosuitjes in ringen.
  • Pluk en hak de peterselie.
  • Meng de radijsjes, bosuitjes en eikenbladsla, voeg de dressing toe en roer goed door.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker