De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gnocchi

15 min kooktijd

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de aardappels afgedekt met plasticfolie circa 2 minuten op 600 Watt in de magnetron. Knijp de aardappels, terwijl ze nog warm zijn, met een pureeknijper boven een grote kom fijn. Meng een snufje zout, ei en de bloem door de aardappel een kneed tot een luchtig deeg. Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken en rol beiden tot een pil. Snijd de pil in plakjes en bestuif de plakjes met bloem. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de gnocchi in circa 2 minuten gaar (zodra de gnocchi boven komen drijven zijn ze gaar).

Tomaten met een beurs plekje, oud brood, restjes gekookte rijst. Wat doe je ermee? In de prullenbak? Zonde!

Zonder dat we ons er bewust van zijn gooien we gemiddeld per persoon in Nederland zo’n 50 kilo eten weg, oftewel 155 euro per jaar. Dat kun je vast aan leukere dingen besteden, toch? En dan te bedenken dat je die ingrediënten nog prima kunt gebruiken.

In het programma Food Recycle laten we zien hoe je met bijvoorbeeld koude pasta, gekookte aardappels en gerimpelde appels nog de lekkerste snacks, sauzen en gerechten kunt maken. En daar hoef je geen meesterkok voor te zijn. De chefs van 24Kitchen laten met simpele recepten zien hoe jij met zelfgemaakte producten je voorraadkast aan kunt vullen, en dat merk je niet alleen aan de eettafel maar vooral in je portemonnee!

Dus stop met verspillen en duik de keuken in met Food Recycle.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker