De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Glutenvrije pannenkoeken

Hét recept voor glutenvrije pannenkoeken. Estée voegt gekarameliseerd fruit toe als de perfecte finishing touch.

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Glutenvrije pannenkoeken met mango

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

"Deze glutenvrije pannenkoeken op basis van havermout en banaan zijn favoriet. Alles samenvoegen, bakken en klaar!"

Bereidingswijze

Glutenvrije pannenkoeken

  1. Meng de kwark, havermout, ei, en banaan door elkaar. Prak de banaan eerst fijn zodat hij lekker smeuïg wordt en meng dan de rest van de ingrediënten er doorheen. Voeg een snufje zout toe.

  2. Verwarm een koekenpan met een beetje boter en een scheutje olie.

  3. Als de boter heet is en licht gebruind, giet er dan het havermoutbeslag in en verdeel het over de pan. Bak de pannenkoeken op middelhoog vuur en draai halverwegen om. 

  4. Bestrooi de pannenkoeken met een snufje kaneel en zet apart.

Gekaramelliseerd fruit

  1. Verwarm een andere pan met de honing. Laat grote bubbels ontstaan in de honing, zo zie je dat hij aan het karamelliseren is.

  2. Als de bubbels bruin worden is het tijd om de stukken mango en ananas toe te voegen. Bak de ananas en mango circa twee minuten.

  3. Beleg de wentelteefjes met de gekaramelliseerde ananas en mango. Giet de stroop die ontstaan is in het pannetje er overheen.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.