Glutenvrije wentelteefjes

4
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Glutenvrije wentelteefjes
Voor het beslag meng je kwark, havermout, ei, en banaan door elkaar. Prak de banaan eerst fijn zodat hij lekker smeuïg wordt en meng dan de rest van de ingrediënten er doorheen. Voeg een snufje zout toe. Verwarm een koekenpan met een beetje boter en een scheutje olie. Als de boter heet is en licht gebruind, giet er dan het havermoutbeslag in en verdeel het over de pan. Laat het op medium-hoog vuur stollen en bakken. Probeer dan het pannenkoekje om te draaien. En dan zal je zien, dit gaat niet zo makkelijk. Als hij dan een beetje uit elkaar valt, geen man overboord. Gewoon in stukken omdraaien. En voilà, je pannenkoek is omgetoverd in een heerlijk wentelteefje. Bestrooi het wentelteefje met een snufje kaneel. Leg het wentelteefje op bord en bak er nog één!

Gekaramelliseerd fruit
Verwarm ondertussen een andere pan met de honing. Laat grote bubbels ontstaan in de honing, zo zie je dat hij aan het karamelliseren is. Als de bubbels bruin worden is het tijd om de stukken mango en ananas toe te voegen. Ik heb ananas en mango gebruikt, maar je kunt uiteraard ook ander fruit gebruiken. Het is maar net wat je in huis hebt. Bak de ananas en mango circa twee minuten.

Serveren
Beleg de wentelteefjes met de gekaramelliseerde ananas en mango. Giet de stroop die ontstaan is in het pannetje er overheen.

Ingredienten

2
Personen

Glutenvrije wentelteefjes

  • 3 el volle kwark
  • 7 el havermout
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 0.5 el boter
  • olie om in te bakken
  • 1 snufje zout

Gekaramelliseerd fruit

  • 2 el honing
  • stukken mango en ananas
Geef je waardering
4