Glutenvrije soort van pizzaatjes

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Hak de bloemkool in een keukenmachine helemaal fijn.
  • Meng 4 kopjes van het mengsel in een ruime kom met: amandelmeel, Parmezaanse kaas, eieren, zout en peper. Meng tot een egale massa. Hier kun je ook kiezen om bijvoorbeeld kerrie-, komijn-, knoflook- of chilipoeder toe te voegen.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier en rol/ druk een vierde van het mengsel tot een rond bodempje van ongeveer een halve centimeter dikte. Er passen er 2 op een plaat.
  • Bak ze in 20 minuten goudbruin. Bak erna de andere twee bodems af.
  • Versieren maar! Ik heb gekozen om het eerst te beleggen met een paar stukjes buffelmozzarella en de bodem dan nog heel even onder de grill te leggen. Pas op, de bodem is zacht als hij warm is. Daarna maakte ik een slaatje courgettesliertjes, cherrytomaten, verse basilicum, olijfolie en citroen. Ten slotte nog wat kloddertjes pesto, zout en versgemalen peper. Klaar!
  • Denk bijvoorbeeld ook aan: blauwe kaas met peer of ricotta met olijven en munt.

Ingredienten

4
Personen

Glutenvrije soort van pizzaatjes

  • 1 kleine bloemkool
  • 150 g amandelmeel
  • 60 g Parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • beleg naar keuze, zoals buffelmozzarella, cherrytomaten, basilicum, courgette, pesto
Geef je waardering
0