De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Glutenvrije soort van pizzaatjes

Glutenvrije pizza

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Glutenvrije soort van pizzaatjes

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Hak de bloemkool in een keukenmachine helemaal fijn.
  • Meng 4 kopjes van het mengsel in een ruime kom met: amandelmeel, Parmezaanse kaas, eieren, zout en peper. Meng tot een egale massa. Hier kun je ook kiezen om bijvoorbeeld kerrie-, komijn-, knoflook- of chilipoeder toe te voegen.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier en rol/ druk een vierde van het mengsel tot een rond bodempje van ongeveer een halve centimeter dikte. Er passen er 2 op een plaat.
  • Bak ze in 20 minuten goudbruin. Bak erna de andere twee bodems af.
  • Versieren maar! Ik heb gekozen om het eerst te beleggen met een paar stukjes buffelmozzarella en de bodem dan nog heel even onder de grill te leggen. Pas op, de bodem is zacht als hij warm is. Daarna maakte ik een slaatje courgettesliertjes, cherrytomaten, verse basilicum, olijfolie en citroen. Ten slotte nog wat kloddertjes pesto, zout en versgemalen peper. Klaar!
  • Denk bijvoorbeeld ook aan: blauwe kaas met peer of ricotta met olijven en munt.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.