Glutenvrije cadeautjes (ravioli met kaasvulling en rucolapesto met een rode salade)

9
Gemiddeld
Glutenvrije cadeautjes (ravioli met kaasvulling en rucolapesto met een rode salade)

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Glutenvrije pastadeeg

Meng alle ingrediënten met elkaar en kneed tot een stevig en soepel deeg. Voeg een drupje olijfolie toe zodat het deeg meer soepel wordt. Dek het deeg af met plasticfolie en laat het circa 15 minuten rusten. Voeg eventueel een scheutje water toe als het deeg wat droog voelt.

Kaasvulling

Rasp de Parmezaanse kaas. Hak de peterselie fijn. Meng met de geitenkaas en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

Rucolapesto

Pel en snijd de knoflook. Houd een derde van de rucola apart voor later. Snijd de kaas in kleine blokjes. Maal alle ingrediënten met de staafmixer tot een smeuïge pesto. Als de pesto te dik is, kun je er een beetje water aan toevoegen.

Rode salade

Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika’s in blokjes. Snijd de radicchio fijn. Snijd de coeur de boeuf tomaat in kleine stukjes. Halveer de snoeptomaten. Meng alle ingrediënten in een kom en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Breng een grote pan water met water en een beetje zout aan de kook.

Ravioli

Verdeel het deeg in vier gelijke stukken. Bestuif het aanrecht met het extra maïsmeel. Rol een deel van het deeg uit in de pastamachine tot er een dunne plak ontstaat. Het deeg kan snel uitdrogen dus voeg eventueel een extra drupje olie en water toe tijdens dit proces. Leg in het midden van de plak deeg om de 4 centimeter een hoopje van de kaasvulling. Je hebt nu een rij met kaashoopjes. Smeer een beetje water rond de kaas. Dit is voor het plakken van het deeg. Rol een ander deel uit tot een dunne plak en leg bovenop de kaashoopjes. Druk het deeg goed aan zodat de kaas luchtdicht ingepakt is. Steek met een steker de ravioli uit. Het overtollige deeg kun je opnieuw gebruiken. Herhaal tot de vulling of het deeg op is. Kook de ravioli circa 6 minuten en schep ze vervolgens uit de pan in een kom. Meng de pesto voorzichtig door de ravioli.

Aan tafel!

Verdeel de resterende rucola over de borden. Schep de ravioli bovenop de rucola en serveer de rode salade er apart bij.

TIP: Verdeel eventueel wat blaadjes basilicum over de borden als garnering!

Ingredienten

4
Personen

Glutenvrij pastadeeg

  • 175 g kleefrijstmeel (toko)
  • 75 g maïsmeel
  • 75 g aardappelmeel
  • 4 eieren
  • olijfolie

OF

  • 325 g glutenvrij broodmeel
  • 4 eieren
  • olijfolie

Kaasvulling

  • 200 g Parmezaanse kaas
  • 0.5 bosje peterselie
  • 250 g zachte geitenkaas

Rucolapesto

  • 1 teentje knoflook
  • 125 g rucola
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 150 ml olijfolie extra vierge

Rode salade

  • 2 rode paprika's
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 radicchio
  • 1 coeur de boeuf tomaat
  • 200 g snoeptomaten
  • 2 el aceto balsamicoazijn
  • 6 el olijfolie extra vierge

Klaarzetten

  • 3 grote kommen
  • plasticfolie
  • rasp
  • snijplank
  • (kinder)koksmes
  • 2 kommetjes
  • staafmixer
  • extra maïsmeel om te bestuiven
  • glutenvrije pastamachine
  • stekerring van 8 centimeter
  • grote pan
  • draadspaan
Glutenvrije cadeautjes (ravioli met kaasvulling en rucolapesto met een rode salade)
Geef je waardering
9