De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gingerbread kerstbomen

Chef-kok Hidde de Brabander laat zien hoe je gingerbread kerstboompjes maakt.

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gingerbread kerstboompjes

Bereidingswijze

Meng de boter met de melasse. Voeg de basterdsuiker toe en blijf mengen. Zeef de bloem met het bakpoeder en de specerijen en meng ze door het boter-suikermengsel. Laat het deeg circa 1 uur koelen in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 165 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Steek er kerstboompjes uit, leg ze op de bakplaat en bak ze circa 12 minuten in de voorverwarmde oven.

Ganache van melkchocolade

Hak de chocolade fijn en doe hem in een kom. Breng de slagroom aan de kook in een pan en giet deze op de chocolade. Meng tot een glad mengsel en laat afkoelen. Doe de afgekoelde ganache in de spuitzak.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.