De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gingerbread kerstbomen

Chef-kok Hidde de Brabander laat zien hoe je gingerbread kerstboompjes maakt.

60 min voorbereidingstijd
20 min kooktijd
Gingerbread kerstboompjes

Een recept van

Hidde de Brabander

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Meng de boter met de melasse. Voeg de basterdsuiker toe en blijf mengen. Zeef de bloem met het bakpoeder en de specerijen en meng ze door het boter-suikermengsel. Laat het deeg circa 1 uur koelen in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 165 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Steek er kerstboompjes uit, leg ze op de bakplaat en bak ze circa 12 minuten in de voorverwarmde oven.

Ganache van melkchocolade

Hak de chocolade fijn en doe hem in een kom. Breng de slagroom aan de kook in een pan en giet deze op de chocolade. Meng tot een glad mengsel en laat afkoelen. Doe de afgekoelde ganache in de spuitzak.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker