De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gingerale-taart

120 min voorbereidingstijd
180 min (voor)bereidingstijd
Gingerale-taart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Appelvulling
Week de gelatine in koud water. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in plakjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de appel met de suiker circa 10 minuten tot de appel zacht is. Pureer de appel en het bakvocht in het bakje van de staafmixer. Los de geweekte gelatine erin op. Verdeel de appelvulling over de kleine, ronde vorm en vries circa 1 uur in. 

Pecanbiscuit
Smelt de boter. Maal de pecannoten tot poeder in het bakje van de staafmixer. Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot zachte pieken. Roer de eieren met de rest van de suiker en het pecanpoeder los. Voeg de gesmolten boter toe en roer goed door. Meng het eiwitschuim met het pecanmengsel. Strijk het beslag uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 8 minuten goudbruin en gaar.

Laat het biscuit afkoelen en steek er 2 cirkels uit ter grootte van de taartring. Bekleed de taartring met cellofaanfolie. Snijd lange baan uit het biscuit ter hoogte van de taartvorm. Leg het biscuit met de gebakken kant naar buiten tegen de zijkant van de taartvorm. Leg de biscuitcirkel op de bodem.

Gingerale-bavarois
Week de gelatine in ruim water. Schil en rasp de gember en breng samen met de gingerale aan de kook. Laat circa 30 minuten op laag vuur trekken. Klop de eidooiers met de suiker los. Meng de gingerale met het eimengsel, schenk terug in de pan en gaar zonder te koken. Haal de pan van het vuur en los de gelatine op in het gingerale-mengsel. Laat eventueel op ijswater afkoelen tot het mengsel dikker wordt. Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Spatel de slagroom door het gingerale-mengsel. Bekleed de taartring met cellofaanfolie. Vul de taartring met de helft van de bavarois. Druk de bevroren appelvulling erin en vul verder af met de bavarois. Dek af met de tweede biscuitcirkel. Laat de taart circa 2 uur in de vriezer opstijven.

Zoete wortel-appelsalade
Schil en rasp de gember. Breng de suiker met het water en de gember aan de kook. Schil de winterpeen. Snijd met de spiraalsnijder de wortel in slierten. Giet de kokende siroop over de slierten en laat de wortel in het vocht afkoelen. Laat goed uitlekken. 

Garnering
Haal de gingerale-taart uit de vorm. Bestrijk de zij- en bovenkant van de taart met de abrikozenjam. Zet vervolgens aan met de gestampte muisjes. Leg de salade op de gingerale-taart. Klop de slagroom met de suiker stijf. Schep in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit toefjes rondom de taart en leg op elke toef een blokje gekonfijte gember. Garneer met de munt.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker