Appelvulling
Week de gelatine in koud water. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd
de appel in plakjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de appel met de
suiker circa 10 minuten tot de appel zacht is. Pureer de appel en het bakvocht in
het bakje van de staafmixer. Los de geweekte gelatine erin op. Verdeel de
appelvulling over de kleine, ronde vorm en vries circa 1 uur in.
Pecanbiscuit
Smelt
de boter. Maal de pecannoten tot poeder in het bakje van de staafmixer. Klop de
eiwitten met de helft van de suiker tot zachte pieken. Roer de eieren met de
rest van de suiker en het pecanpoeder los. Voeg de gesmolten boter toe en roer
goed door. Meng het eiwitschuim met het pecanmengsel. Strijk het beslag uit op
een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
Laat het biscuit afkoelen en steek er 2 cirkels uit ter grootte van de taartring. Bekleed de taartring met cellofaanfolie. Snijd lange baan uit het biscuit ter hoogte van de taartvorm. Leg het biscuit met de gebakken kant naar buiten tegen de zijkant van de taartvorm. Leg de biscuitcirkel op de bodem.
Gingerale-bavarois
Week de gelatine in ruim water. Schil en rasp de gember en breng samen met
de gingerale aan de kook. Laat circa 30 minuten op laag vuur trekken. Klop de
eidooiers met de suiker los. Meng de gingerale met het eimengsel, schenk terug
in de pan en gaar zonder te koken. Haal de pan van het vuur en los de gelatine
op in het gingerale-mengsel. Laat eventueel op ijswater afkoelen tot het mengsel
dikker wordt. Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Spatel de slagroom door het
gingerale-mengsel. Bekleed de taartring met cellofaanfolie. Vul de taartring
met de helft van de bavarois. Druk de bevroren appelvulling erin en vul verder
af met de bavarois. Dek af met de tweede biscuitcirkel. Laat de taart circa 2
uur in de vriezer opstijven.
Zoete wortel-appelsalade
Schil
en rasp de gember. Breng de suiker met het water en de gember aan de kook.
Schil de winterpeen. Snijd met de spiraalsnijder de wortel in slierten. Giet de
kokende siroop over de slierten en laat de wortel in het vocht afkoelen. Laat
goed uitlekken.
Garnering
Haal
de gingerale-taart uit de vorm. Bestrijk de zij- en bovenkant van de taart met de
abrikozenjam. Zet vervolgens aan met de gestampte muisjes. Leg de salade op de
gingerale-taart. Klop de slagroom met de suiker stijf. Schep in een spuitzak met
een gladde spuitmond. Spuit toefjes rondom de taart en leg op elke toef een
blokje gekonfijte gember. Garneer met de munt.
0 reacties