De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gewokte witlof met tauge, sugar snaps en gamba’s

Maak de gamba’s schoon, verwijder het darmkanaal. Schenk kokend water op de eiermie en laat 10 minuten staan. Snijd de knoflook in grove stukjes en verwijder de zaden van de rode peper en snijd deze in ringen. Grove ringen snijden van de witlof, zeker 2 cm breed.

30 min kooktijd
Gewokte witlof met tauge, sugar snaps en gamba’s

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Maak de gamba’s schoon, verwijder het darmkanaal. Schenk kokend water op de eiermie en laat 10 minuten staan.

Snijd de knoflook in grove stukjes en verwijder de zaden van de rode peper en snijd deze in ringen. Grove ringen snijden van de witlof, zeker 2 cm breed.

Verhit de wok, voeg vervolgens de olie toe. Voeg de gesneden knoflook en pepers toe. Goed omgooien en vervolgens de sugar snaps en witlof toevoegen.

Taugé en gamba’s toevoegen. Trek de noedels los en laat deze uitlekken voordat deze aan de wok worden toegevoegd. Schenk de chilisaus erbij en gooi nogmaals om.

Serveer in een kom.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker