Gewokte witlof met tauge, sugar snaps en gamba’s

7
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Maak de gamba’s schoon, verwijder het darmkanaal. Schenk kokend water op de eiermie en laat 10 minuten staan.

Snijd de knoflook in grove stukjes en verwijder de zaden van de rode peper en snijd deze in ringen. Grove ringen snijden van de witlof, zeker 2 cm breed.

Verhit de wok, voeg vervolgens de olie toe. Voeg de gesneden knoflook en pepers toe. Goed omgooien en vervolgens de sugar snaps en witlof toevoegen.

Taugé en gamba’s toevoegen. Trek de noedels los en laat deze uitlekken voordat deze aan de wok worden toegevoegd. Schenk de chilisaus erbij en gooi nogmaals om.

Serveer in een kom.

Ingredienten

4
Personen

Gewokte witlof met tauge, sugar snaps en gamba’s

  • 4 stronkjes witlof
  • 100 g taugé
  • 150 g sugar snaps
  • 250 g gamba's (gegaard)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 el olijfolie
  • 2 el chilisaus
  • zout
  • eiermie
Geef je waardering
7