De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gevulde vis in zoutkorst

Halveer en was de paksoi. Snijd de shiitakes in partjes. Pel en hak de knoflook. Schil en snijd de gember in reepjes.

60 min kooktijd
Gevulde vis in zoutkorst

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Halveer en was de paksoi. Snijd de shiitakes in partjes. Pel en hak de knoflook. Schil en snijd de gember in reepjes. Verhit een scheutje zonnebloemolie in de wok. Fruit de shiitakes met de knoflook goudbruin. Voeg de paksoi, gember en het spek toe en roerbak circa 4 minuten. Vul de vissen met de vulling.

Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng de eiwitten met het zeezout, zodat het voelt als nat zand. Maak een bedje van zeezout op een met bakpapier beklede ovenschaal of bakplaat. Leg de gevulde vis op het bedje en bedek met de rest van het zeezout. Zorg ervoor dat de vis totaal bedenkt is. Druk het zeezout goed aan, zodat er absoluut geen gaatje in de korst zit. Herhaal dit bij de andere vis.

Bak de zeebaarzen in zoutkorst circa 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat daarna nog 10 minuten uit de oven rusten. Bereid de noedels in water met wat zout volgens de bereidingswijze op de verpakking. Meng er wat sesamolie en de sesamzaadjes door.

Serveren
Breek de zoutkorst open en serveer de vis met de noedels. Garneer met kemangiblad.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker