Pel de uien en snijd 1 centimeter van de bovenkant. Haal met een mesje het binnenste uit de ui en hak dit fijn.
Gehaktvulling
Meng met het gehakt met de helft van de gehakte ui, ras el hanout en de doperwten. Breng op smaak met een beetje zout en wat versgemalen peper. Rasp de schil van sinaasappel. Halveer de sinaasappel en pers het sap van een halve sinaasappel boven het gehakt en meng de sinaasappelrasp erdoor. Kneed goed door. Vul de uien met het gehakt en druk goed aan.
Bechamelsaus
Verwarm de oven voor op 180 ÂșC. Smelt de boter in een pan. Fruit de rest van de ui op laag vuur zonder te kleuren. Maak een roux door de bloem toe te voegen en alles door elkaar te roeren met een spatel. Als de roux gaat "zweten" is hij klaar (hij mag niet verkleuren). Schenk al roerend de koude melk bij de roux tot er een dikke saus ontstaat en laat circa 1 minuut koken. Blijf roeren zodat de saus niet aanbakt. Breng de saus op smaak met een beetje zout, wat versgemalen peper en een mespuntje nootmuskaat. Zet de uien in de ovenschaal en schep over elke ui een lepel bechamelsaus. Bak de gevulde uien in de oven in circa 30 minuten gaar tot de bechamelsaus goudbruin gekleurd is.
0 reacties