De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gevulde uien

45 min kooktijd
Gevulde uien

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Uien
Pel de uien en snijd 1 centimeter van de bovenkant. Haal met een mesje het binnenste uit de ui en hak dit fijn.

Gehaktvulling
Meng met het gehakt met de helft van de gehakte ui, ras el hanout en de doperwten. Breng op smaak met een beetje zout en wat versgemalen peper. Rasp de schil van sinaasappel. Halveer de sinaasappel en pers het sap van een halve sinaasappel boven het gehakt en meng de sinaasappelrasp erdoor. Kneed goed door. Vul de uien met het gehakt en druk goed aan.

Bechamelsaus
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Smelt de boter in een pan. Fruit de rest van de ui op laag vuur zonder te kleuren. Maak een roux door de bloem toe te voegen en alles door elkaar te roeren met een spatel. Als de roux gaat "zweten" is hij klaar (hij mag niet verkleuren). Schenk al roerend de koude melk bij de roux tot er een dikke saus ontstaat en laat circa 1 minuut koken. Blijf roeren zodat de saus niet aanbakt. Breng de saus op smaak met een beetje zout, wat versgemalen peper en een mespuntje nootmuskaat. Zet de uien in de ovenschaal en schep over elke ui een lepel bechamelsaus. Bak de gevulde uien in de oven in circa 30 minuten gaar tot de bechamelsaus goudbruin gekleurd is.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker