Gevulde tortilla en quesadillas

7
Gemiddeld

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Tortilla’s
Verwarm de oven op 125°C. Meng de masa harina en zout in een kom. Voeg al roerend een deel van het water toe. Kneed het mengsel met je handen en blijf beetje bij beetje water toevoegen tot het deeg stevig aanvoelt en niet meer aan je vingers plakt. Maak balletjes ter grootte van een walnoot van het deeg. Sla de deegbolletjes plat met een pan of pers ze in de tortillapers en bak ze in een droge koekenpan om en om goudbruin. Bewaar de tortilla’s in aluminiumfolie in de oven.

Vulling
Breng water met suiker aan de kook en kook de maïkolf in circa 20 minuten gaar. Snijd de maïskorrels met een scherp mes van de kolf. Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de pepers fijn. Bak het gehakt in een droge pan, voeg tomatenpuree toe en laat circa 4 minuten ontzuren. Voeg de ui, knoflook, maïs, pepers en kidneybonen toe en breng op smaak met zout. Schil en ontpit de avocado's. Prak de avocado’s fijn en meng met crème fraîche en limoensap en breng op smaak met zout. Besmeer de tortilla’s met avocado, verdeel de vulling erover en rol de tortilla’s op.

Quesadillas
Snijd de munster in stukjes en verdeel de stukjes munster over ongebakken tortilla’s. Vouw de tortilla’s dicht en druk ze vast met een vork. Bak de quesadillas in een laagje olie goudbruin en gaar.

Ingredienten

4
Personen

Tortilla's

  • 190 g masa harina
  • 1 tl zout
  • 150 ml water

Vulling

  • 2 el suiker
  • 1 maïskolf
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groene peper
  • 1 rode peper
  • 400 g half om half gehakt
  • 60 g tomatenpuree
  • 1 blikje kidneybonen
  • 2 rijpe avocado's
  • 250 ml crème fraîche
  • 1 limoen
  • zout
  • munsterkaas
Geef je waardering
7