Gevulde tomaat met gehakt

10
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
90 minuten totale tijd

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180C.

Snijd de bovenste helft van de vleestomaten. Bewaar beiden helften. Hol de tomaat uit met een lepel. Snijd de ui brunoise, hak de knoflook en de peterselie fijn. Voeg dit toe aan het gehakt en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Voeg voor de binding ei, mosterd en paneermeel toe. Meng alles goed door elkaar en maak er gehaktballen van. Vul hier de tomaten mee. Bestrooi de tomaten met kaas en zet het ‘kapje’ op de tomaten. Bak de tomaten in de oven op 180C voor 60 minuten.

Ingredienten

4
Personen

Voor de gevulde tomaat

  • 4 grote vleestomaat
  • 1 kg half om half gehakt
  • 0.5 bosje peterselie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 ei
  • 75 g paneermeel
  • 1 tl mosterd
  • 1 ui
  • 1 handje geraspte kaas
Geef je waardering
10