Estée Strooker

Ingredienten

4
Personen

Voor de gevulde tomaat

  • 4 grote vleestomaat
  • 1 kg half om half gehakt
  • 0.5 bosje peterselie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 ei
  • 75 g paneermeel
  • 1 tl mosterd
  • 1 ui
  • 1 handje geraspte kaas

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 30 minuten

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180C.

Snijd de bovenste helft van de vleestomaten, bewaar beide helften. Hol de tomaat uit met een lepel. Snijd de ui brunoise, hak de knoflook en de peterselie fijn. Voeg dit toe aan het gehakt en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.

Voeg voor de binding ei, mosterd en paneermeel toe. Meng alles goed door elkaar en maak er gehaktballen van. Vul hier de tomaten mee. Bestrooi de tomaten met kaas en zet het ‘kapje’ op de tomaten. Bak de tomaten in de oven op 180 °C voor 60 minuten.

Geef je waardering

177
Gevulde tomaat met gehakt