• Zet een pan water met zout op voor de groente.
• Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat droogstomen
De gevulde runderlappen:
• Pel en snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook.
• Meng een scheut olijfolie en azijn. Roer de knoflook en het sjalotje erdoor.
• Maak de portobello’s schoon en snijd in dunne plakken. Bak deze kort in een wok met olie.
• Was en droog de rucola en verwijder de dikke stelen.
• Leg de runderlappen tussen vellen keukenfolie en plet met behulp van een pan. Breng op smaak met zout en peper. Bestrijk de runderlappen met het oliemengsel.
• Verdeel de gebakken portobello’s en de rucola over het vlees. Leg er een takje rozemarijn op. Rol de runderlappen -met behulp van keukenfolie- op tot een strak pakketje. Gebruik een satéprikker om de rolletjes vast te zetten. Bestrijk de rolletjes met olie.
• Grill de rolletjes gaar in circa 6 tot 8 minuten. Trek voor serveren de rozemarijn takjes uit de rolletjes.
De groenterijst:
• Was de aubergine en de venkel.
• Halveer de venkel, verwijder de kern en de stelen. Snijd de venkel in kleine stukjes en kook deze in circa 4 minuten net gaar.
• Snijd de kontjes van de aubergine en snijd in kleine blokjes. Verwarm de wok en bak de aubergine in 4 minuten gaar.
• Voeg de gekookte venkel toe en bak circa 2 minuten mee.
• Voeg de rijst toe.
• Snijd de zoete puntpaprika in dunne repen. Voeg deze toe en schep geheel goed om.
• Voeg ketjap en sambal toe en meng goed.
Meld je aan en praat mee