Gevulde polderhoen met noten rijst.

2
Gemiddeld
Gevulde polderhoen met noten rijst.

Bereidingswijze

55 minuten totale tijd

Gevulde polderhoenbouten
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in de wok en bak de knoflook circa 1 minuut. Voeg de spinazie toe en laat hem slinken. Haal de spinazie uit de wok en laat hem uitlekken. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
Verhit een scheut olie in de wok en bak de paprika circa 3 minuten.
Meng de paprika en de spinazie en breng op smaak met zout en peper.
Leg de bouten met de huid naar beneneden en snijd het bot van het dijbeen eruit. Bestrooi met zout en peper. Verdeel het groentemengsel over de dijen en vouw ze dicht. Verpak de bouten stevig in aluminiumfolie. Gaar de bouten circa 30 minuten in de oven.

Notenrijst
Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook. Voeg de saffraan, kurkuma, rijst en bouillon toe en kook de rijst op laag vuur gaar.
Rooster de noten circa 5 minuten in de oven.
Halveer de tomaatjes en snijd de geitenkaas in blokjes.
Roer de noten, tomaatjes en geitenkaas door de gegaarde rijst.
Haal de kip uit de oven, haal ze uit de folie en snijd het dijbeen in plakjes. Verdeel de rijst over borden en leg de bout en de plakjes polderhoen op de rijst.

Ingredienten

4
Personen

Gevulde polderhoenbouten

  • 1 teentje knoflook
  • zonnebloemolie
  • 150 g spinazie
  • 1 rode paprika
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 polderhoen bouten

Notenrijst

  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 1 plukje saffraan
  • 1 mespuntje kurkuma
  • 300 g rijst
  • 450 ml bouillon
  • 30 g walnoten
  • 30 g amandelen
  • 30 g cashewnoten
  • 150 g cherrytomaatjes
  • 30 g pijnboompitjes
  • 125 g geitenkaas

Extra nodig

  • aluminiumfolie
Gevulde polderhoen met noten rijst.
Geef je waardering
2