De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Gevulde paprika met spinaziesalade

90 MIN
Gevulde paprika met spinaziesalade
Rudolph van Veen

Bereidingswijze

Gevulde paprika (ca 45 minuten)
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Pel en snipper de ui. Verwarm olie in een pan en fruit de ui. Voeg de kerrie en komijn toe en bak mee op laag vuur. Laat het uimengsel afkoelen. Meng in een kom het gehakt met het uimengsel, worcestersaus, mosterd, ei, paneermeel en zout en peper naar smaak. Snijd de kapjes van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Verdeel het gehakt over de paprika’s en zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de kapjes weer op de paprika’s en bak ze in circa 20 minuten gaar in de oven.

Spinaziesalade (ca 15 minuten)
Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Was de spinazie en droog de blaadjes in een slacentrifuge. Prak de eieren in een kom met een vork en meng de spinazie erdoor. Maak de salade aan met een scheut olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker