Gevulde Paf-wafeltjes

4
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur en 30 minuten totale tijd

Stroopwafeldeeg

Meng de bloem met de suiker. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, ei, zout en het kaneelpoeder met elkaar. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een egaal deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast. 
 Verwarm het kniepertjesijzer voor op stand 2. Verdeel het deeg in 36 gelijke stukjes. Rol de deegstukjes tot bolletjes. Leg een bolletje deeg op het kniepertjesijzer en bak in circa 1 minuut gaar. Herhaal dit tot het deeg op is.

Koffiecrème
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg, het uitgeschraapte vanillestokje, de oploskoffie en de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel en schenk terug in de pan. Roer goed door en verwijder het vanillestokje. Breng de koffiecrème aan de kook en laat op laag vuur garen. Schenk de crème in een kom en laat afkoelen. Schep de afgekoelde koffiecrème in een spuitzak met een gladde spuitmond.

Mokkacrème
Smelt de chocolade. Draai de boter met de poedersuiker luchtig en voeg de koffiecrème en de gesmolten chocolade toe.

Szechuan-karamelsaus


Vijzel de szechuanpepers. Karamelliseer de suiker en voeg de szechuanpepers toe. Voeg de room voorzichtig toe. Breng aan de kook en roer tot de karamel opgelost is. Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Laat de karamelsaus afkoelen.

Opmaak
Spuit op de rand van een wafel een spiraal mokkacrème. Schenk een beetje szechuan-karamelsaus binnen deze rand en leg een wafel erop.


Ingredienten

16
Porties

Stroopwafeldeeg

  • 240 g bloem
  • 95 g suiker
  • 80 g boter
  • 1 ei
  • 1 mespuntje zout
  • 1 mespuntje kaneelpoeder

Koffiecrème

  • 250 ml melk
  • 75 g suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 el bloem
  • 1 el oploskoffie

Szechuan-karamelsaus

  • 1 el sechuanpepers
  • 75 g suiker
  • 75 ml slagroom
  • 50 g boter

Mokkacrème

  • 250 g boter
  • 60 g poedersuiker
  • 250 g koffiecrème
  • 80 g pure chocolade

Extra nodig

  • kniepertjesijzer
  • spuitzak met gladde spuitmond
  • deegroller
Geef je waardering
4