Gevulde maïskip (met ratatouille en roseval aardappels

7
Makkelijk

Bereidingswijze

60 minuten kooktijd
90 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Gevulde maïskip

Ris en hak de kruiden. Hak de tuttifrutti fijn. Meng de kruiden met de tuttifrutti in een kom en rasp en pers de sinaasappel erboven. Vul de maïskippen met het mengsel. Leg de maïskippen in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.

Roseval uit de oven

Snijd de roseval aardappels in vieren. Pel en hak de knoflook. Meng de aardappels in een ovenschaal met een flinke scheut olijfolie en de knoflook. Ris de rozemarijn en strooi deze er overheen. Breng op smaak met het grove zeezout. Dek de aardappels goed af met aluminiumfolie en zet ze samen met de kippen circa 1 uur in de oven.

Ratatouille

Pel en snijd de ui en de knoflook in grove stukken. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen. Snijd de courgette in stukken. Snijd de tomaten in stukjes. Verwarm olijfolie in een pan en fruit de uien en de knoflook. Bak de paprika’s en courgette kort mee. Breng op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en de tijm. Voeg de tomatensaus en de tomaten toe en laat op laag vuur circa 10 minuten garen.

Aan tafel!

Verdeel de kip over de borden en schep de ratatouille en de roseval aardappels erbij.

Ingredienten

4
Personen

Gevulde maïskip

  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 100 g tuttifrutti
  • 1 sinaasappel
  • 2 biologische maïskippen (à 1 kg)
  • olijfolie

Roseval uit de oven

  • 800 g roseval aardappels
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 tl grof zeezout

Ratatouille

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 courgette
  • 3 tomaten
  • olijfolie
  • 1 takje tijm
  • 300 ml tomatensaus

Klaarzetten

  • snijplank
  • (kinder)koksmes
  • kom
  • rasp
  • 2 grote ovenschalen
  • aluminiumfolie
  • braadpan
Geef je waardering
7