Vulling
Pluk en hak de peterselie en de munt fijn. Pel en snipper de ui. Snijd de tomaten fijn. Meng voor de vulling de kruiden met de ui, tomaten, ongekookte rijst, suiker en oploskoffie en breng op smaak met zout. Laat de vulling, als het te nat is, uitlekken op een zeef.
Koolrolletjes
Haal de grote koolbladeren los en snijd de harde nerf eruit. De nerven en de resterende koolbladeren worden niet gebruikt. Blancheer de grote koolbladeren in ruim kokend water met zout, spoel ze koud en laat ze uitlekken. Leg een volle lepel vulling aan het begin van het koolblad, vouw de buitenkanten naar binnen en rol op als een loempia. Schil en snijd de aardappel in plakken. Snijd de tomaat in plakken. Beleg de bodem van een passende pan met tomaat en aardappel en leg de koolrolletjes erop. Voeg tomatensap en granaatappelmelasse toe en breng op smaak met zout. Laat, op laag vuur, circa 20 minuten koken tot de saus is ingedikt en de rolletjes gaar zijn.
Serveer de rolletjes met de saus uit de pan.
Pluk en hak de peterselie en de munt fijn. Pel en snipper de ui. Snijd de tomaten fijn. Meng voor de vulling de kruiden met de ui, tomaten, ongekookte rijst, suiker en oploskoffie en breng op smaak met zout. Laat de vulling, als het te nat is, uitlekken op een zeef.
0 reacties