Gevulde Forellen

10
Makkelijk
Gevulde Forellen

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Spoel de vis goed af en dep droog. Wrijf ze in met citroensap, zout en peper.

Draai in de keukenmachine een pasta van ham, augurk, selderij en sjalotten. Voeg de eierdooier en wat room toe.

Vul de forellen hiermee en maak ze dicht met houten prikkers.

Leg de vis in een beboterde overschaal en giet de wijn erover.

Zet de schaal circa 15 minuten in een voorverwarmde oven (180). Giet de rest van de room erover en stoof de vis nog circa 5 minuten in de oven. Strooi wat dille over de vis en serveer warm.

Ingredienten

2
Personen

Gevulde Forellen

  • 2 middelgrote, schone forellen
  • 1 sap van 1 citroen
  • 100 g beenham
  • 2 eetlepels boter
  • 0.5 kopje room
  • 1 rauwe eidooier
  • 0.5 glas Chardonnay
  • 1 augurk
  • 0.5 el fijn gehakte bleekselderij
  • 0.5 el gehakte sjalotjes
  • 1 el verse dille
  • zout en peper
Geef je waardering
10