Gevulde biscuitring

14
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Biscuit
Verwarm de oven op 180 ÂșC. Smelt de boter. Klop met de mixer de eiwitten en de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop met een garde de eidooiers met de rest van de suiker au bain-marie schuimig. Meng de eidooiers door het eiwit en spatel de bloem en boter erdoor. Vet de taartpan in en leg er bakpapier in. Schenk het beslag in de taartpan en bak de cake in de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Haal de biscuit uit de vorm en laat afkoelen. Steek een cirkel uit het biscuit van circa 14 centimeter. Snijd de helft van de uitgestoken cirkel in blokjes. Leg de andere helft als bodem onderin de cirkel.

Vulling
Schil de appels en de peren. Verwijder het klokhuis en snijd de appels en de pepen in blokjes van 1x1 centimeter. Verhit de boter in een pan en bak de appel- en perenblokjes met de blokjes biscuit, het kaneelstokje, de steranijs, amandelen, gekonfijte sinaasappelblokjes en hazelnoten goudbruin. Blus af met de whisky en voeg de room toe. Laat circa 2 minuut inkoken.

Garneren
Klop de room met de suiker op en schep in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Spuit rozetten op de rand van het biscuit.

Schep de warme vulling in biscuitring, bestrooi met poedersuiker en garneer met de biscuitblokjes.

Ingredienten

1
Porties

Gevulde biscuitring

  • 50 g boter
  • 4 eiwitten
  • 5 eidooiers
  • 100 g suiker
  • 100 g bloem

Vulling

  • 2 appels
  • 2 peren
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 steranijs
  • 80 g amandelen
  • 2 el gekonfijte sinaasappelschil in blokjes
  • 80 g hazelnoten
  • 1 scheutje whiskey
  • 100 ml room

Garneren

  • 300 ml room
  • 75 g suiker

Extra nodig

  • boter om in te vetten
  • boter om in te bakken
  • taartpan van 24 cm doorsnede
  • spuitzak
  • gekarteld spuitmondje
Geef je waardering
14