De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gevulde biscuitring

60 min kooktijd
Gevulde biscuitring

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Biscuit
Verwarm de oven op 180 ºC. Smelt de boter. Klop met de mixer de eiwitten en de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop met een garde de eidooiers met de rest van de suiker au bain-marie schuimig. Meng de eidooiers door het eiwit en spatel de bloem en boter erdoor. Vet de taartpan in en leg er bakpapier in. Schenk het beslag in de taartpan en bak de cake in de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Haal de biscuit uit de vorm en laat afkoelen. Steek een cirkel uit het biscuit van circa 14 centimeter. Snijd de helft van de uitgestoken cirkel in blokjes. Leg de andere helft als bodem onderin de cirkel.

Vulling
Schil de appels en de peren. Verwijder het klokhuis en snijd de appels en de pepen in blokjes van 1x1 centimeter. Verhit de boter in een pan en bak de appel- en perenblokjes met de blokjes biscuit, het kaneelstokje, de steranijs, amandelen, gekonfijte sinaasappelblokjes en hazelnoten goudbruin. Blus af met de whisky en voeg de room toe. Laat circa 2 minuut inkoken.

Garneren
Klop de room met de suiker op en schep in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Spuit rozetten op de rand van het biscuit.

Schep de warme vulling in biscuitring, bestrooi met poedersuiker en garneer met de biscuitblokjes.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker