Gevuld chocolade-ei

7
Gemiddeld
Gevuld chocolade-ei

Bereidingswijze

25 minuten kooktijd
1 uur en 25 minuten totale tijd

Plak de 2 eihelften op elkaar door de onderkanten van de eihelften iets te laten smelten op een bak bovenop een pan kokend water. Smelt de pure chocolade en plak de eitjes op de rand van het grote ei.

Witte chocolade mousse
Week de gelatine circa 5 minuten in koud water. Klop 750 ml slagroom lobbig. Hak de chocolade fijn. Verhit de rest van de room met de suiker, haal de pan van het vuur en laat de chocolade in de hete room oplossen. Knijp de gelatine uit en los het op in het warme chocolade mengsel. Laat dit mengsel iets afkoelen. Meng een derde van de slagroom door het chocolademengsel. Spatel voorzichtig de rest van de room erdoor. 

Appel-abrikozenjam
Schil de appel en snijd hem in blokjes. Halveer de passievrucht. Meng de jam met de appelblokjes en passievruchtvlees.

Schep helft van de chocolademousse in het grote ei. Maak een kuil in het midden en schep hierin de helft van de abrikozensaus. Vul het ei met de rest van de mousse en zet minimaal 1 uur in de koelkast. Garneer met de rest van de abrikozensaus. 

 

Ingredienten

4
Personen

Chocolade-ei

  • 50 g pure chocolade
  • 1 half groot puur chocolade-ei
  • 1 half klein puur chocolade-ei
  • kleine chocolade eitjes voor garnering 3 soorten

Witte chocolademousse

  • 6 blaadjes gelatine
  • 1 l slagroom
  • 100 g suiker
  • 300 g witte chocolade

Appel-abrikozenjam

  • 1 appel
  • 1 passievrucht
  • 200 g abrikozenjam
Gevuld chocolade-ei
Geef je waardering
7