De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gevuld chocolade-ei

Een recept voor Pasen!

60 min voorbereidingstijd
25 min kooktijd
Gevuld chocolade-ei

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Plak de 2 eihelften op elkaar door de onderkanten van de eihelften iets te laten smelten op een bak bovenop een pan kokend water. Smelt de pure chocolade en plak de eitjes op de rand van het grote ei.

Witte chocolade mousse
Week de gelatine circa 5 minuten in koud water. Klop 750 ml slagroom lobbig. Hak de chocolade fijn. Verhit de rest van de room met de suiker, haal de pan van het vuur en laat de chocolade in de hete room oplossen. Knijp de gelatine uit en los het op in het warme chocolade mengsel. Laat dit mengsel iets afkoelen. Meng een derde van de slagroom door het chocolademengsel. Spatel voorzichtig de rest van de room erdoor. 

Appel-abrikozenjam
Schil de appel en snijd hem in blokjes. Halveer de passievrucht. Meng de jam met de appelblokjes en passievruchtvlees.

Schep helft van de chocolademousse in het grote ei. Maak een kuil in het midden en schep hierin de helft van de abrikozensaus. Vul het ei met de rest van de mousse en zet minimaal 1 uur in de koelkast. Garneer met de rest van de abrikozensaus. 

 

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker