Gevuld Capresebrood

16
Makkelijk
Gevuld Capresebrood

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Basilicummayonaise
Pluk en hak de basilicum. Klop de azijn met de mosterd en de eidooiers romig. Maak op smaak met een beetje zout en peper. Voeg al roerend, druppelsgewijs de olie toe. Als je dit te snel doet gaat de mayonaise schiften. Neem dus je tijd en roer stevig door tot de mayonaise vol en romig is. Voeg de basilicum toe en breng indien nodig op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Gevuld Capresebrood
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de broodjes in circa 12 minuten goudbruin en krokant. Laat het brood afkoelen. Snijd de kapjes van het brood en hol het brood uit. Besmeer de binnenkant en het kapje van het brood met basilicummayonaise. Pluk de basilicum. Snijd de tomaten en mozzarella in plakken. Vul het brood op met laagjes mozzarella, tomaat, basilicummayonaise en verse basilicum. Leg rucola in het kapje en snijd de broodjes in tweeën. Zet de broodjes vast met een prikker met een plakje parmaham.

Ingredienten

12
Porties

Basilicummayonaise

  • 0.5 bos basilicum
  • 10 ml witte wijnazijn
  • 1 el fijne mosterd
  • 2 eidooiers
  • 300 ml druivenpitolie

Gevuld Capresebrood

  • 6 italiaanse bollen
  • 0.5 bos basilicum
  • 4 tomaten
  • 2 bollen mozzarella
  • 125 g rucola
  • 250 g parmaham

Extra nodig

  • 6 houten prikkers
Gevuld Capresebrood
Geef je waardering
16