De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gevuld capresebrood

Pluk en hak de basilicum. Klop de azijn met de mosterd en de eidooiers romig. Maak op smaak met een beetje zout en peper. Voeg al roerend, druppelsgewijs de olie toe. Als je dit te snel doet gaat de mayonaise schiften.

30 MIN
Gevuld Capresebrood

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Basilicummayonaise
Pluk en hak de basilicum. Klop de azijn met de mosterd en de eidooiers romig. Maak op smaak met een beetje zout en peper. Voeg al roerend, druppelsgewijs de olie toe. Als je dit te snel doet gaat de mayonaise schiften. Neem dus je tijd en roer stevig door tot de mayonaise vol en romig is. Voeg de basilicum toe en breng indien nodig op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Gevuld Capresebrood
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de broodjes in circa 12 minuten goudbruin en krokant. Laat het brood afkoelen. Snijd de kapjes van het brood en hol het brood uit. Besmeer de binnenkant en het kapje van het brood met basilicummayonaise. Pluk de basilicum. Snijd de tomaten en mozzarella in plakken. Vul het brood op met laagjes mozzarella, tomaat, basilicummayonaise en verse basilicum. Leg rucola in het kapje en snijd de broodjes in tweeën. Zet de broodjes vast met een prikker met een plakje parmaham.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker