De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gevlinderde kip met zoete aardappel en gemarineerde venkel

Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel en rasp de knoflook fijn en rasp de schil van de citroen. Meng voor de citroenolie de knoflook en citroenrasp met de chipotle en een flinke scheut olijfolie. Laat circa 10 minuten trekken.

75 min kooktijd
Gevlinderde kip met zoete aardappel en gemarineerde venkel

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Pel en rasp de knoflook fijn en rasp de schil van de citroen. Meng voor de citroenolie de knoflook en citroenrasp met de chipotle en een flinke scheut olijfolie. Laat circa 10 minuten trekken. Knip intussen de kip aan de bovenkant open en druk de kip op een met bakpapier beklede bakplaat helemaal plat zodat hij uitgespreid ligt. Bestrooi met een beetje zout en lepel de citroenolie erover. Bak de kip circa 45 minuten in de oven.

Prik de aardappels in met een vork en leg ze op een stuk aluminiumfolie. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Vouw het aluminiumfolie dicht, leg ze in een ovenschaal en pof de aardappels in de oven in circa 45 minuten gaar.

Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng met de extra vierge olijfolie. Rasp de sinaasappel erboven en voeg het sap toe. Snijd de venkel met een mandoline in zo dun mogelijke plakken, voeg toe aan de vanille-sinaasappelolie en laat in de koelkast marineren. Pluk en snijd de salie in reepjes, meng door de crème fraîche en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Verdeel de kip in stukken en leg op bord. Haal de aardappels uit de oven en uit de folie. Snijd de aardappels doormidden en snijd de stukken in zodat je ze kunt openklappen. Schep er een lepel saliecrème-fraîche in en schep de gemarineerde venkel erbij.

In Cook it Forward kookt presentatrice Miljuschka Witzenhausen elke dag een gerecht voor iemand een bekende Nederlander. Aan het einde van elke aflevering geeft de gast van die dag het stokje weer door aan iemand anders, en zo ontstaat een cirkel van de meest uiteenlopende gasten en gerechten.

Voor elke gast maakt Miljuschka een gerecht, bestaande uit ingrediënten waar ze gek op zijn. Denk aan een pasta carbonara met chocolade en eend, een gezonde roti en een goddelijk toetje met chocolademousse en Kinder Bueno.

Nieuw seizoen Cook it Forward

Eerder kookte Miljuschka voor onder andere Pauline Weuring van Uit Pauline's Keuken, Fajah Lourens, YouTuber Rutger Vink en sportende bloggers The Healthy Sisters

In het tweede seizoen komen nieuwe BN'ers voorbij, waaronder niemand minder dan Yvon JaspersMarieke Elsinga, Dennis Weening en Sanne Vogel

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan vanaf 20 november elke werkdag om 18:00 naar nieuwe afleveringen Cook it Forward op 24Kitchen!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker