Verwarm de oven voor op 180 °C.
Pel en rasp de knoflook fijn en rasp de schil van de citroen. Meng voor de citroenolie de knoflook en citroenrasp met de chipotle en een flinke scheut olijfolie. Laat circa 10 minuten trekken. Knip intussen de kip aan de bovenkant open en druk de kip op een met bakpapier beklede bakplaat helemaal plat zodat hij uitgespreid ligt. Bestrooi met een beetje zout en lepel de citroenolie erover. Bak de kip circa 45 minuten in de oven.
Prik de aardappels in met een vork en leg ze op een stuk aluminiumfolie. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Vouw het aluminiumfolie dicht, leg ze in een ovenschaal en pof de aardappels in de oven in circa 45 minuten gaar.
Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng met de extra vierge olijfolie. Rasp de sinaasappel erboven en voeg het sap toe. Snijd de venkel met een mandoline in zo dun mogelijke plakken, voeg toe aan de vanille-sinaasappelolie en laat in de koelkast marineren. Pluk en snijd de salie in reepjes, meng door de crème fraîche en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Verdeel de kip in stukken en leg op bord. Haal de aardappels uit de oven en uit de folie. Snijd de aardappels doormidden en snijd de stukken in zodat je ze kunt openklappen. Schep er een lepel saliecrème-fraîche in en schep de gemarineerde venkel erbij.
0 reacties