Rijst koken
Breng de bouillon in een kookpan aan de kook en voeg de rijst toe. Kook de rijst 10 minuten met een deksel op de pan en laat van het vuur af nog 5 minuten doorgaren.
Geurige curry
Schil en snijd de zoete aardappels in blokjes. Snijd de aubergine in blokjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en pel de knoflook. Snijd de peper en knoflook in stukken en pureer met de kurkuma, komijn, kaneel en zonnebloemolie fijn in het bakje van de staafmixer. Bak het geheel circa 5 minuten op laag vuur tot het begint te geuren. Voeg de zoete aardappels, aubergine, gekneusd citroengras en steranijs toe, schenk de kokosmelk erbij en kook circa 10 minuten met de deksel op de pan. Snijd de peultjes in stukjes, voeg toe en kook zonder deksel 5 minuten mee. Mocht er niet meer genoeg vocht in de pan zitten, voeg dan een scheutje toe. Haal de citroengras uit de curry.
Lamskoteletten
Verwarm een grillpan voor. Snijd de lamsracks in koteletjes, bestrijk met olie en gril de koteletjes rondom tot ze een mooie grillstreep hebben en rosé van binnen zijn. Leg op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat circa 4 minuten rusten.
Vervolg rijst
Hak de kruiden fijn, meng met een flinke scheut olijfolie door de rijst en breng op smaak met zout en peper. Halveer de granaatappel en sla met een houten lepel de pitjes eruit.
Aan tafel!
Schep de curry in diepe borden, schep de rijst erin en zet de lamskoteletjes ertegenaan. Bestrooi met granaatappelpitjes.
0 reacties