De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Geurige curry met lamskoteletten

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Geurige curry met lamskoteletten

Bereidingswijze

Rijst koken

Breng de bouillon in een kookpan aan de kook en voeg de rijst toe. Kook de rijst 10 minuten met een deksel op de pan en laat van het vuur af nog 5 minuten doorgaren.

Geurige curry

Schil en snijd de zoete aardappels in blokjes. Snijd de aubergine in blokjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en pel de knoflook. Snijd de peper en knoflook in stukken en pureer met de kurkuma, komijn, kaneel en zonnebloemolie fijn in het bakje van de staafmixer. Bak het geheel circa 5 minuten op laag vuur tot het begint te geuren. Voeg de zoete aardappels, aubergine, gekneusd citroengras en steranijs toe, schenk de kokosmelk erbij en kook circa 10 minuten met de deksel op de pan. Snijd de peultjes in stukjes, voeg toe en kook zonder deksel 5 minuten mee. Mocht er niet meer genoeg vocht in de pan zitten, voeg dan een scheutje toe. Haal de citroengras uit de curry.

Lamskoteletten

Verwarm een grillpan voor. Snijd de lamsracks in koteletjes, bestrijk met olie en gril de koteletjes rondom tot ze een mooie grillstreep hebben en rosé van binnen zijn. Leg op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat circa 4 minuten rusten.

Vervolg rijst

Hak de kruiden fijn, meng met een flinke scheut olijfolie door de rijst en breng op smaak met zout en peper. Halveer de granaatappel en sla met een houten lepel de pitjes eruit.

Aan tafel!

Schep de curry in diepe borden, schep de rijst erin en zet de lamskoteletjes ertegenaan. Bestrooi met granaatappelpitjes.

Kinderen horen ook in de keuken! Chef Hugo neemt in elke aflevering een pupil mee op stap en geeft handige tips bij het koken van hun zelfbenoemde lievelingsgerechten. Van inkopen doen tot handige technieken en van heerlijke bereidingen tot spannende experimenten: in Smaakpupillen komt het allemaal voorbij!

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.