De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gestoomde zeebaars met gember

Een hele vis bereiden lastig? Het is eenvoudiger dan je denkt. Eveline laat zien hoe je een zeebaars stoomt binnen een half uur.

20 MIN
Gestoomde zeebaars met gember

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

Een hele vis bereiden lastig? Het is eenvoudiger dan je denkt. Eveline laat zien hoe je een zeebaars stoomt binnen een half uur.

Bereidingswijze

Stap 1:
Snijd de bosui in dunne reepjes. Verwijder de schil van de gember en snijd in dunne reepjes. Pel de knoflook en snijd in dunne plakken.

Stap 2:
Zet een grote (stoom)pan met water op. Maak aan beide kanten van de zeebaars 3 inkepingen. Leg op een hittebestendig bord en verdeel de gember over de vis. Stoom voor 8 minuten in de stoompan.

Stap 3:
Verhit een scheutje olie in een koekenpan op laag vuur en bak hierin de knoflook goudbruin.

Stap 4:
Verhit de zonnebloemolie op hoog vuur.

Stap 5:
Serveer de zeebaars met de bosui. Giet vervolgens de verwarmde olie over de vis. Maak af met de sojasaus.

Ontdek hier alle andere recepten uit Eveline’s Asian Streetfood

In 1986 opende Amazing Oriental hun eerste Aziatische toko aan de Nieuwmarkt in Amsterdam. Inmiddels is Amazing Oriental uitgegroeid tot de grootste Aziatische supermarktketen van Nederland. Inmiddels zijn er 24 fysieke winkels verspreid door het hele land. Met meer dan 10.000 authentieke producten uit Azië heeft Oriental het breedste assortiment aan Aziatische producten van Nederland. Geen winkel in de buurt? De producten zijn ook online te bestellen zijn in de  webshop.

Logo Amazing Oriental

Maak kennis met onze allernieuwste chef: Eveline Wu. In haar nieuwe programma Eveline's Asian Streetfood laat ze zien hoe makkelijk en snel je Aziatische streetfood-recepten thuis klaar kan maken. 

Asian Streetfood

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker