De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gestoomde zalmforel

Een heerlijk gerecht uit Sydney!

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gestoomde zalmforel

Bereidingswijze

Snijd de zalmforelfilets doormidden en leg beide helften op elkaar. Verpak de visfilets strak met plastic folie. Pel en snipper de sjalot en laat deze in de olie circa 10 minuten zachtjes fruiten. Zeef de olie en meng het met de mirin, de gembersiroop en de sojasaus. Schil de komkommer. Snijd de peultjes, lente-uitjes, komkommer en oesterzwammen in dunne reepjes en maak de trompette de la mort schoon. Stoom de groente met vis 4 minuten op 85 ºC. Haal de vis uit het folie. Schep de groente op een bord, leg de vis erop en schenk de dressing erover.

Dit recept komt uit de aflevering over Sydney van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.