De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gestoomde spicy scholfilet met pommes macaire en gepofte paprikasalade

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gestoomde spicy scholfilet met pommes macaire en gepofte paprikasalade

Bereidingswijze

Pommes macaire
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Boen de aardappels schoon en kook in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pel en prak de aardappels grof. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de bosui en de koriander fijn en meng samen met het paprikapoeder en de eieren door de geprakte aardappels. Breng eventueel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Verhit een scheut olie in een koekenpan. Vorm met je handen balletjes van de puree en druk ze iets plat. Bestuif de bolletjes met bloem. Bak de pommes macaires om en om in circa 4 minuten goudbruin en krokant.

Tip
is de puree nog te warm om balletjes van te vormen, gebruik dan een kleine stekervorm.

Gestoomde spicy scholfilet
Verwarm de stoomoven voor op 80 ºC. Snijd de courgette met een mandoline of kaasschaaf in dunne plakken. Meng harissa met een scheutje zonnebloemolie. Smeer de scholfilet in met de harissa-olie. Verdeel plakken courgette op een bakplaat. Leg hierop de scholfilet en leg naar een daarop weer een paar plakken courgette. Gaar de scholfilet met courgette in de stoomoven circa 8 minuten.

Gepofte paprikasalade
Snijd de paprika’s in repen. Snijd de bosui in ringen. Pel en snipper de ui. Snijd de koriander fijn. Meng alle ingrediënten voor de salade in een kom en besprenkel met olie van de gepofte paprika’s.

Serveren
Schep de salade in een steker. Leg de pommes macaires ernaast. Leg als laatst de scholfilet met courgette bovenop.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.