De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gestoomde kaneelpuddinkjes met vanillesaus

30 min kooktijd
Gestoomde kaneelpuddinkjes met vanillesaus

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Gestoomde kaneelpuddinkjes
Smelt de boter. Meng de bloem met de suiker, kaneelpoeder, bakpoeder en het zout. Splits een ei. Meng in een andere kom de melk met het ei, de eidooier en de gesmolten boter. Spatel het bloemmengsel door het melkmengsel. Rasp de appel en meng de appel door het beslag. Schep het beslag in een spuitzak. Vet de vormpjes in en vul de vormpjes voor twee derde met het beslag. Breng een pan met water aan de kook. Verdeel de vormpjes over de stoommand en stoom de kaneelpuddinkjes in 15-20 minuten gaar.

Vanillesaus 

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de slagroom met de melk, 1 el suiker, het vanillemerg en de vanillestokjes aan de kook. Roer de resterende suiker glad met de eidooiers. Giet een gedeelte van de kokende room over de eidooiers en meng goed door. Giet de saus terug in de pan en gaar de saus, al roerende zonder te koken, met een spatel tot vla dikte. Serveer de saus bij de warme kaneelpuddinkjes.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker