Gestoomde groentepakketjes met spaghetti

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 170 °C. 

Kruidenolie

  • Pel de knoflook en pluk de basilicum.
  • Pureer met een staafmixer de knoflook, basilicum en een scheut olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

Groentepakketjes

  • Halveer de champignons.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen.
  • Schil en halveer de wortel in de lengte en snijd de wortel in gelijke stukjes.
  • Halveer de tomaatjes.
  • Meng alle groente door elkaar en roer de basilicumolie erdoor.
  • Leg 4 vellen aluminiumfolie op het aanrecht. Verdeel de groente over het aluminiumfolie en vouw het aluminiumfolie dicht tot pakketjes.
  • Bak de groentepakketjes in de oven in circa 20 minuten gaar.

Pasta

  • Kook de spaghetti gaar volgens de bereidingswijze van de verpakking, giet de pasta af en bewaar een scheut van het kookvocht.
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Smelt de roomkaas in een pan en roer de spaghetti erdoor. Roer het kookvocht en de bieslook door de spaghetti.

Serveren

  • Verdeel de pasta over de borden, serveer de groentepakketjes ernaast.

Ingredienten

4
Personen

Gestoomde groentepakketjes met spaghetti

  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 bosje basilicum
  • olijfolie
  • 250 g champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 winterwortel
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 300 g spaghetti
  • 1 bosje bieslook
  • 125 g kruiden roomkaas
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig:

  • aluminiumfolie
Geef je waardering
2