De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gestoofde hazenbout met gemarineerde rode koolsalade

Een klassieke combinatie van gestoofde hazenbouten met rode koolsalade.

30 min kooktijd
Gestoofde hazenbout met gemarineerde rode koolsalade

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Hazenstoof
Verhit boter in een pan. Bloem de hazenbouten en braad ze in circa 8 minuten goudbruin. Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en hak de knoflook. Haal de hazenbouten uit de pan. Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak circa 4 minuten mee. Schil en snijd de wortel en knolselderij in stukken. Voeg ze toe aan de pan en bak kort mee. Kneus de jeneverbessen en voeg ze samen met de laurier en kruidnagel toe. Blus af met de sherry-azijn en schenk de wildfond en rode wijn erbij. Leg de deksel schuin op de pan en laat dit circa 5 uur rustig garen.

Rode koolsalade
Wel de krenten een dag van tevoren in de port met lauwwarm water. Schaaf de rode kool, boven een grote kom, op de mandoline. Halveer de limoen en de sinaasappel. Rasp en pers de limoen en sinaasappel boven de rode kool. Voeg de honing toe en laat eventueel 20 minuten marineren. Schil en snijd de appel in jullienne. Voeg samen met de gewelde krenten toe aan de rode kool en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren
Serveer de hazenstoof samen met de gemarineerde rode kool.

Tip: Serveer met brood of aardappel.

Tip: Kook de krenten in het vocht om ze sneller het vocht op te laten nemen. Breng de port met het water aan de kook. Voeg de krenten toe en laat dit circa 15 minuten staan op een laag vuurtje.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker