Bereiding zoutvlees
Spoel het zoutvlees met koud water af. In een pan met een liter water breng je het zoutvlees aan de kook. Ontzout het vlees slechts gedeeltelijk voor bakken of braden, in dat geval kook je het 15 tot 20 minuten. Spoel het water weg na 15 minuten koken en voeg schoon water toe. Breng opnieuw aan de kook tot het zoutvlees gaar is. Hoe langer koken, hoe meer het wordt ontzout. Snijd het zoutvlees in stukjes.
Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de ui, de knoflook en de madame jeanette peper. Voeg het zoutvlees toe en bak het 5 tot 10 minuten goed door. Voeg de tomaat, het bouillonblokje en wat zwarte peper toe.
Bereiding antroewa's
Was de antroewa's, verwijder de kroontjes en zet ze in koud water. Voeg wat zout toe om de bittere smaak te neutraliseren. Snijd de antroewa’s in 4 stukken.
Doe de tomatenpuree en de antroewa's bij het zoutvlees met een kopje water en laat 25 minuten stoven.
Kook de rijst tijdens het stoven.
Serveren
Serveer de antroewa met het zoutvlees en de witte rijst.
Meld je aan en praat mee