De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gestoofde antroewa met zoutvlees

Gestoofde antroewa met zoutvlees is een Zuid-Amerikaans gerecht vol verschillende smaken en ingrediënten.

60 MIN
Gestoofde antroewa

Een recept van

Bereidingswijze

Bereiding zoutvlees

Spoel het zoutvlees met koud water af. In een pan met een liter water breng je het zoutvlees aan de kook. Ontzout het vlees slechts gedeeltelijk voor bakken of braden, in dat geval kook je het 15 tot 20 minuten. Spoel het water weg na 15 minuten koken en voeg schoon water toe. Breng opnieuw aan de kook tot het zoutvlees gaar is. Hoe langer koken, hoe meer het wordt ontzout. Snijd het zoutvlees in stukjes.

Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de ui, de knoflook en de madame jeanette peper. Voeg het zoutvlees toe en bak het 5 tot 10 minuten goed door. Voeg de tomaat, het bouillonblokje en wat zwarte peper toe.

Bereiding antroewa's

Was de antroewa's, verwijder de kroontjes en zet ze in koud water. Voeg wat zout toe om de bittere smaak te neutraliseren. Snijd de antroewa’s in 4 stukken.

Doe de tomatenpuree en de antroewa's bij het zoutvlees met een kopje water en laat 25 minuten stoven.

Kook de rijst tijdens het stoven.

Serveren

Serveer de antroewa met het zoutvlees en de witte rijst.

… dat eet hij niet. Is dit oud-Hollandse spreekwoord nog steeds van toepassing? 

In Wat De Boer Niet Kent gaan koks uit alle windstreken de uitdaging aan om onze nuchtere boerengezinnen eens wat anders voor te schotelen dan de Hollandse pot. Een week lang wordt de keuken van de boer overgenomen door hobbykoks en professionele chefs uit andere culturen. Zo krijgen de boeren bijvoorbeeld Surinaamse roti op maandag, Japanse teriyaki op dinsdag, Marokkaanse tajine op woensdag: lukt het de koks de culinaire horizon van de boer te verbreden? Of houdt het boerengezin het voortaan weer veilig bij een AVG'tje?
 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker