Gesmoorde kip (Gallina smoor) & Picalilly

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Piccalilly
Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de wortel, radijs, augurken en rode peper in brunoise. Vijzel het mosterdzaad en roer alle specerijen en de olijfolie door elkaar. Breng de azijn met suiker aan de kook en roer door het specerijenmengsel. Breng aan de kook en laat circa 5 minuten doorkoken. Voeg de bloemkool, wortel, radijs en peper toe, breng opnieuw aan de kook en laat circa 5 minuten doorkoken. Voeg de augurken en zilveruitjes toe en kook circa 5 minuten mee. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan. Roer in een kommetje de maïzena aan met het kookvocht en bind de rest van het vocht met maïzena. Voeg de groenteweer toe en roer alles goed door. Verdeel de piccalilly in de jampotten en laat ze afkoelen voor ze gesloten worden. Bewaar de gesloten potten in de koeling.

Kipkruiden
Meng de specerijen en kruiden door elkaar.

Gesmoorde Kip
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Snijd de rode peper in ringen. Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook fijn. Wrijf de kip in met de kipkruiden. Verhit olie in een pan en braad de kip om en om goudbruin. Haal de kip uit de pan. Bak in dezelfde pan de paprika, peper, ui, knoflook, tomatenpuree, sambal, kappertjes, vissaus, rozijnen en piccalilly circa 5 minuten. Leg de kip terug in de pan en blus af met water en ketjap. Breng de kip op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag en gaar de kip met deksel op de pan circa 20 minuten.

Ingredienten

4
Personen

Picalilly

  • 300 g bloemkool
  • 300 g wortel
  • 8 radijsjes
  • 6 grote augurken
  • 1 rode peper
  • 2.5 el kerriepoeder
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 el kurkuma
  • 1.5 el mosterdzaad
  • 1.5 el mosterdpoeder
  • 1.5 el olijfolie
  • 750 ml witte wijnazijn
  • 300 g suiker
  • 100 g zilveruitjes
  • 40 g maïzena

Kipkruiden

  • 2 tl zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 0.5 tl ketoembar
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 0.5 tl zwarte peper
  • 0.5 tl zout
  • 0.5 tl tijm

Gesmoorde kip

  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 kipkarbonades
  • zonnebloemolie
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 el sambal
  • 1 el kappertjes
  • 1 el vissaus
  • 50 g rozijnen
  • 2 el piccalilly
  • 2 el ketjap

Extra nodig

  • 6 schone jampotten
Geef je waardering
3