Gabriele Sponza

Ingredienten

4
Personen

Gesauteerde coquilles

  • 20 coquilles
  • 3 el boter
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 glas witte wijn
  • 5 takjes bladpeterselie

Champignons in roomsaus

  • 20 champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 glas crème fraîche
  • 3 takjes koriander
  • 2 el boter

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten

Gesauteerde coquilles

  • Was de coquilles met koud water.
  • Breng op smaak met wat zout en zwarte peper.
  • Verhit boter in een pan en bak de coquilles aan beide kanten gaar.
  • Leg de coquilles op een bord.
  • Hak de bladpeterselie en de knoflook fijn en doe deze samen met de wijn en de boter in dezelfde pan en breng aan de kook.
  • Giet de saus over de coquilles en serveer direct.

Champignons in roomsaus

  • Maak de champignons schoon en halveer ze.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Hak de koriander fijn.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons en knoflook gaar.
  • Voeg ten slotte de crème fraîche en de koriander toe, breng op smaak met zout en zwarte peper en serveer als bijgerecht.

Geef je waardering

18
Gesauteerde coquilles met champignons in roomsaus