Geroosterde paprika-aardappelpuree

20
Makkelijk

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Pel en halveer de knoflook. Breng een pan met water, de knoflook, takjes tijm, rozemarijn en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in de pan met water in circa 15 minuten gaar. Verwijder de knoflook, tijm en de rozemarijn. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pureer de aardappels met een pureestamper. Pureer de geroosterde paprika’s met de staafmixer in een hoge kom tot een gladde massa. Roer de paprikapuree door de puree en maak de puree smeuïger met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Mix&Match? Bekijk hier bijpassende recepten.

Ingredienten

4
Personen

Geroosterde paprika-aardappelpuree

  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 800 g kruimige aardappels
  • 465 g geroosterde paprika's (pot)
  • olijfolie extra vergine
Geef je waardering
20