Geroosterde groente en krieltjes
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Schil en snijd de pastinaak in grove plakken. Schil en snijd de koolraap in grove stukken. Ris de rozemarijn en snijd de naaldjes fijn. Verdeel de krieltjes, pastinaak en koolraap op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, strooi de rozemarijn erover en bestrooi met een beetje zout en peper. Meng alles goed door. Schuif de bakplaat in de oven en bak in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Halverwege even omscheppen.
Verwensaus
Pel en snipper de sjalotjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een klontje boter in een pan en fruit de sjalot en knoflook circa 2 minuten. Schenk de rode wijn erbij en voeg het blaadje laurier toe. Breng aan de kook en laat in circa 4 minuten tot de helft inkoken. Schenk de vleesvond erbij en laat weer circa 4 minuten tot de helft inkoken. Verwijder het blaadje laurier. Roer een koud klontje boter door de saus en breng op smaak met een beetje zout en peper.
Varkenshaas
Dep de varkenshaasjes droog met keukenpapier en bestrooi ze met een beetje zout en peper. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de varkenshaasjes om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
Meld je aan en praat mee