Geroosterde bloemkool:
Breng een ruime pan met ruim zout water aan de kook. Snij het grove groen van de bloemkool en kook deze vervolgens negen minuten in het zoute water. Verwarm een oven voor op 250 graden Celsius. Smeer de gekookte bloemkool in met olijfolie en bestrooi met zout. Rooster de bloemkool 30-45 minuten in de oven tot de buitenkant goed bruin is.
Tahini:
Verwarm een oven voor op 160 graden Celsius. Rooster in circa tien minuten de helft van de sesamzaadjes tot goudbruin. Draai nu de geroosterde en de ongeroosterd sesamzaadjes in een blender fijn. Voeg een klein beetje olie toe tot er een pasta wordt gevormd. Maak op smaak met zout en citroensap.
Tomatensalsa:
Snij de tomaten in vieren. Haal het binnenste van de tomaten eruit. Snij nu de buitenkant van de tomaat in blokjes van 1 centimeter. Maak de blokjes tomaat aan met wat olijfolie, peper en zout.
Geroosterde sesamzaadjes:
Verwarm een oven voor op 160 graden Celsius. Rooster in de oven de witte sesamzaadjes tot goudbruin in circa 10 minuten.
Gebrande amandelschaafsel:
Verwarm een oven voor op 160 graden Celsius. Brand op een bakplaat het amandelschaafsel tot goudbruin in circa 10 minuten.
Serveren:
Snij de citroenen in kwarten en de verse munt grof. Snij de bloemkool in vier stukken en leg de kwarten bloemkool op een bord. Schep naar eigen smaak de garnituren op de bloemkool.
0 reacties