- Snijd de biefstukken verticaal en prik ze op satéstokjes.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Doe de teriyakisaus, honing, worcestersaus, mosterd, zout, zwarte peper en de helft van de knoflook in een pan en breng het geheel al roerend aan de kook.
- Marineer het vlees met de saus en laat het een paar minuten intrekken.
- Prik de aubergines op een vork en rooster ze boven het fornuis.
- Pluk de blaadjes van de bladpeterselie en snijd de peterselie fijn.
- Rasp en pers de citroen.
- Pel de geroosterde aubergines als ze iets afgekoeld zijn en meng ze met de roomboter, bladpeterselie, citroen en crème fraîche en pureer het geheel. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de rest van de knoflook toe.
- Bak het vlees gaar in een grillpan. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Schep de auberginepuree op een bord en serveer met het vlees op de puree.
25 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties