Geroosterde auberginepuree met gemarineerd teriyakivlees

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd
  • Snijd de biefstukken verticaal en prik ze op satéstokjes.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Doe de teriyakisaus, honing, worcestersaus, mosterd, zout, zwarte peper en de helft van de knoflook in een pan en breng het geheel al roerend aan de kook.
  • Marineer het vlees met de saus en laat het een paar minuten intrekken.
  • Prik de aubergines op een vork en rooster ze boven het fornuis.
  • Pluk de blaadjes van de bladpeterselie en snijd de peterselie fijn.
  • Rasp en pers de citroen.
  • Pel de geroosterde aubergines als ze iets afgekoeld zijn en meng ze met de roomboter, bladpeterselie, citroen en crème fraîche en pureer het geheel. Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de rest van de knoflook toe.
  • Bak het vlees gaar in een grillpan. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Schep de auberginepuree op een bord en serveer met het vlees op de puree.

Ingredienten

4
Personen

Teriyakivlees

  • 3 biefstukken van ca 180 g
  • 0.5 kopje teriyakisaus
  • 0.5 kopje worcestersaus
  • 2 el grove mosterd
  • 1 el honing
  • 2 teentjes knoflook

Geroosterde auberginepuree

  • 5 aubergines
  • 2 el roomboter
  • 0.5 kopje crème fraîche
  • 0.25 bosje bladpeterselie
  • 1 citroen
Geef je waardering
1