De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gerookte zalm met (bloed)sinaasappel en zeekraal

Snijd met een scherp mes de kontjes van de sinaasappels. Snijd de schil van de sinaasappels en zorg dat er geen wit van de binnenkant van de schil op de sinaasappel achterblijft.

Snijd bij één van de sinaasappels netjes de partjes tussen de vliesjes los.

25 MIN
Gerookte zalm met (bloed)sinaasappel en zeekraal

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Gerookte zalm met (bloed)sinaasappel en zeekraal

Snijd met een scherp mes de kontjes van de sinaasappels. Snijd de schil van de sinaasappels en zorg dat er geen wit van de binnenkant van de schil op de sinaasappel achterblijft.

Snijd bij één van de sinaasappels netjes de partjes tussen de vliesjes los. Vang het sap op. Deze partjes zijn voor de garnering.

Snijd de andere sinaasappels in stukjes en verwarm deze samen met het opgevangen sap, de suiker en het klein snufje zout in een steelpannetje. Druk het sap met een lepel uit de partjes. Laat de siroop op hoog vuur een paar minuten inkoken, tot hij een beetje stroperig is. Zeef de siroop en laat afkoelen, eventueel in een kom ijswater.

Kook de zeekraal circa 2 minuten in een klein laagje water. Giet af en roer er een klein klontje boter en een scheutje olijfolie door.

Verdeel de zalm over de bordjes, garneer met de partjes bloedsinaasappel en de zeekraal en bedruppel met de siroop.

Vanuit Amsterdam kookt Roberta Pagnier de modern Italiaanse keuken. Haar inspiratie haalt ze uit Rome, waar ze elke aflevering de couleur locale opsnuift, proeft, ruikt en voelt. Ze ontmoet allerlei mensen en stuit op culinaire schatten. Dit brengt ze terug naar haar eigen keuken waar ze laat zien dat de Italiaanse keuken meer is dan alleen pasta en pizza.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker