De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Geroerbakte sperzieboontjes met pinda

Kook de rijst met een beetje zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vijzel de pinda’s fijn en snijd de peper in dunne ringetjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en hak de gember fijn. Kneus en hak de sereh fijn en snijd de lente-ui in ringetjes.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Veganistische recepten: sperzieboontjes

Bereidingswijze

Kook de rijst met een beetje zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vijzel de pinda’s fijn en snijd de peper in dunne ringetjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en hak de gember fijn. Kneus en hak de sereh fijn en snijd de lente-ui in ringetjes.

Verhit een scheutje (knoflook) olie in de pan en fruit de kerrie en de paprikapoeder circa 2 minuten. Voeg de peper, knoflook, sereh, gember en het witte gedeelte van de lente-ui toe toe en fruit even mee. Dop de sperziebonen en snijd ze eventueel doormidden.

Voeg de sperziebonen, pinda’s en bruine suiker toe en wok het geheel circa 4 minuten. Blus af met de sojasaus. Voeg als laatste de kokosmelk, de taugé en de rest van de lente-ui toe en laat het geheel kort doorkoken. Snijd de koriander grof.

Serveer de geroerbakte boontjes met een kommetje witte rijst en garneer met de verse koriander.

Verrukkelijk vegetarisch! Estée Strooker gebruikt in elke aflevering een andere groente als hoofdingrediënt voor meerdere gerechten en geeft tips bij het koken van een vegetarische maaltijd. Vlees noch Vis is voor iedereen die een keer een volledige maaltijd zonder vlees of vis (of andere dierlijke ingrediënten) wil eten. Probeer het zelf!

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.