Kook de rijst met een beetje zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vijzel de pinda’s fijn en snijd de peper in dunne ringetjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en hak de gember fijn. Kneus en hak de sereh fijn en snijd de lente-ui in ringetjes.
Verhit een scheutje (knoflook) olie in de pan en fruit de kerrie en de paprikapoeder circa 2 minuten. Voeg de peper, knoflook, sereh, gember en het witte gedeelte van de lente-ui toe toe en fruit even mee. Dop de sperziebonen en snijd ze eventueel doormidden.
Voeg de sperziebonen, pinda’s en bruine suiker toe en wok het geheel circa 4 minuten. Blus af met de sojasaus. Voeg als laatste de kokosmelk, de taugé en de rest van de lente-ui toe en laat het geheel kort doorkoken. Snijd de koriander grof.
Serveer de geroerbakte boontjes met een kommetje witte rijst en garneer met de verse koriander.
0 reacties