Geprakte wortels met quinoa en saucijsjes

9
Makkelijk
Geprakte wortels met quinoa en saucijsjes

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en roer er een scheutje olijfolie extra vierge door.

Saucijsjes

  • Leg de saucijsjes in een kom, schenk er kokend water over en laat ze circa 5 minuten wellen.
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan.
  • Haal de saucijsjes uit het water, dep ze droog met keukenpapier en bak ze in de koekenpan in circa 5 minuten om en om goudbruin.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Voeg de ui en knoflook toe aan de pan met saucijsjes en bak circa 2 minuten mee. Schenk het druivensap erbij en gaar de saucijsjes met een deksel op de pan circa 6 minuten. Roer de boter met een garde door het druivensap in de pan met saucijsjes.

Geprakte wortels

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de wortels in stukjes en kook de wortels in circa 8 minuten beetgaar.
  • Snijd de olijven in ringetjes.
  • Pluk en hak de munt fijn.
  • Giet de wortels af en prak ze fijn met de pureestamper. Meng de olijven en de munt erdoor en breng op smaak met versgemalen peper. 

Serveren

  • Verdeel de geprakte wortels, quinoa en saucijsjes over borden.

Ingredienten

4
Personen

Geprakte wortels met quinoa en saucijsjes

  • 300 g quinoa
  • olijfolie extra vierge
  • 4 saucijsjes
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml druivensap
  • 25 g koude boter
  • 600 g wortels
  • 2 el zwarte olijven
  • 3 takjes munt

Extra nodig

  • pureestamper
  • keukenpapier
Geprakte wortels met quinoa en saucijsjes
Geef je waardering
9