- Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en roer er een scheutje olijfolie extra vierge door.
Saucijsjes
- Leg de saucijsjes in een kom, schenk er kokend water over en laat ze circa 5 minuten wellen.
- Verhit een scheut olie in een koekenpan.
- Haal de saucijsjes uit het water, dep ze droog met keukenpapier en bak ze in de koekenpan in circa 5 minuten om en om goudbruin.
- Pel en snipper de ui.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Voeg de ui en knoflook toe aan de pan met saucijsjes en bak circa 2 minuten mee. Schenk het druivensap erbij en gaar de saucijsjes met een deksel op de pan circa 6 minuten. Roer de boter met een garde door het druivensap in de pan met saucijsjes.
Geprakte wortels
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de wortels in stukjes en kook de wortels in circa 8 minuten beetgaar.
- Snijd de olijven in ringetjes.
- Pluk en hak de munt fijn.
- Giet de wortels af en prak ze fijn met de pureestamper. Meng de olijven en de munt erdoor en breng op smaak met versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de geprakte wortels, quinoa en saucijsjes over borden.
0 reacties