Gepofte zoete aardappels met Mexicaanse salsa

63
Makkelijk
Gepofte zoete aardappels met Mexicaanse salsa

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Gepofte zoete aardappels

  • Leg de aardappels met een klein laagje water en een beetje zout in een schaal (geschikt voor in de magnetron). Leg hierop een bord, of dek af met plasticfolie zodat de schaal volledig afgesloten is. Zet de schaal in de magnetron en pof de aardappels circa 9 minuten op 800 Watt.

Mexicaanse salsa

  • Pel en snipper de ui.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in halve ringetjes.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de koriander fijn.
  • Halveer de limoen.
  • Meng in een kom de ui, peper, tomaten, knoflook, koriander, het sap van de limoen en een scheutje olijfolie.

Salade

  • Snijd de avocado in kwarten, verwijder de pit en pel de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Giet de zwarte bonen af en spoel schoon.
  • Giet de maïskorrels af.
  • Meng in een kom de avocado’s, zwarte bonen, maïskorrels en de chilisaus.
  • Verbrokkel de feta.

Serveren

  • Verdeel de salade over borden. Leg de gepofte zoete aardappels op de salade en snijd de aardappels in. Lepel de Mexicaanse salsa en de crème fraîche over de zoete aardappels en verdeel de feta eroverheen.

Mexico

Ingredienten

4
Personen

Gepofte zoete aardappels met Mexicaanse salsa

  • 4 grote zoete aardappels
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 4 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje koriander
  • 1 limoen
  • olijfolie extra vierge
  • 2 avocado's
  • 400 g zwarte bonen
  • 400 g maïskorrels
  • 2 el chillisaus
  • 200 g feta
  • 100 ml crème fraîche

Extra nodig

  • plasticfolie
Gepofte zoete aardappels met Mexicaanse salsa
Geef je waardering
63