Gepocheerde tijgervis
Verwijder de huid van de tijgervis en snijd de vis in grote stukken. Pocheer de vis circa 20 minuten op laag vuur in een pan met olijfolie. Haal de pan van het vuur en laat circa 10 minuten met het deksel op de pan staan. Rasp de citroen en bewaar voor het deeg. Snijd de rode chilipepers en kappertjes fijn. Meng dit met een beetje olijfolie en citroensap en schenk over de vis.
Puree
Verwarm de waterperen (of kersen) en muzinzila (of kruisbessen) in een droge pan. Schil de miyungu of flespompoen. Zeef het vocht van de bessen en doe de bessen terug in de pan met de stukjes miyungu. Dek de pan af met een deksel en laat circa 20 minuten koken. Stamp de miyungu fijn en breng op smaak met mosterd, honing en peper. Voeg de suiker toe en kook circa 5 minuten. Haal de pan van het vuur.
Deeg
Stamp de amandelen en rooster ze met de pompoenpitten en zonnebloempitten in een droge koekenpan. Haal de pan van het vuur. Voeg de citroenrasp en toe en pers het sap van de sinaasappel erboven. Breng op smaak met zout en peper.
Spinazie
Snijd de bondwe of spinazie grof. Smelt de boter in een pan en breng op smaak met peper en zout. Snijd de ui en knoflook grof. Voeg de bondwe, ui, knoflook en wat zout toe en laat circa 5 minuten bakken.
Serveren
Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met de puree. Verdeel daarop de bondwe en de tijgervisfilet. Bedek de volledige schaal met de geroosterde amandelen-pittenlaag.
0 reacties