Stappenplan
-
Meng alle ingrediƫnten voor de knoflookboter goed door elkaar in een kom.
-
Doe de knoflookboter in een spuitzak en leg apart.
-
Klap de kipfilets open en leg ze plat op de snijplank.
-
Leg een stuk bakpapier over de kipfilets en sla ze voorzichtig plat met een vleeshamer, deegroller of platte pan, tot ze een gelijkmatige dikte hebben en ongeveer rechthoekig van vorm zijn.
-
Breng de kip op smaak met peper en zout, en knip het uiteinde van de spuitzak open. Spuit de knoflookboter ongeveer 1 cm hoog in het midden van de kipfilet, over de lengte. Zorg dat je aan elk uiteinde ten minste 2 cm vrij laat.
-
Vouw de uiteinden naar binnen en rol de zijkanten over de knoflookboter zodat de boter niet uit de kipfilet kan lopen. Zet de kipfilets minimaal 20 minuten in de koelkast.
-
Paneer nu de kipfilets. Doe eerst de bloem met zout, de geklopte eieren en het broodkruim in aparte diepe borden of schaaltjes.
-
Haal de kip uit de koelkast. Haal de kipfilets eerst door de bloem, daarna door het ei en als laatste door het broodkruim. Let er bij elke stap op dat de kipfilets helemaal bedekt zijn.
-
Verder met de bereiding. Selecteer eerst de schroeifunctie op je Russell Hobbs Satisfry Air & Grill Multicooker, voeg de olie toe en sluit de deksel. Na 1-2 minuten is de binnenpan heet genoeg om alle kanten van de kipfilets dicht te schroeien. Als de kipfilets gelijkmatig goudbruin zijn, haal je ze uit de pan.
-
Veeg de olie voorzichtig uit de binnenpan en leg de grillplaat erin. Selecteer de grillfunctie en sluit de deksel.
-
Meng nu de aardappelschijfjes met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Doe hetzelfde met je groene groenten, in een aparte kom.
-
Als de grill is opgewarmd, leg je de aardappelschijfjes op de plaat en bak je ze gedurende 6 minuten.
-
Leg vervolgens de kipfilets erbij en bak nog eens 6 minuten.
-
Voeg tot slot de groenten toe en bak nog eens 4 minuten.
-
Leg alles op een bord en eet smakelijk!
0 reacties