De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

georgische walnotentaart

60 min kooktijd
Georgische walnotentaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Walnotencake
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de walnoten circa 12 minuten in de oven. Laat afkoelen en maal de walnoten tot poeder in het bakje van de staafmixer. Houd de helft van de gemalen walnoten achter voor de walnotencrème. Meng het ei, suiker, honing en melk door elkaar. Voeg bloem, bakpoeder en zout toe, kneed goed door en meng de helft van de gemalen walnoten erdoor. Vorm het deeg tot een pil en verdeel in 3 delen. Rol de delen uit tot een vierkante plak en bak de deegplakken op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Snijd de koek tot een vierkant van 21x21 centimeter. Bewaar de afgesneden stukken voor de kruimels.

Walnotencrème
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de boter met de poedersuiker en het vanillemerg luchtig. Voeg de rest van de gemalen walnoten en de crème fraîche toe en meng goed door.

Opbouw
Maal in het bakje van de staafmixer de afgesneden walnotencake tot kruimels. Verdeel de walnotencrème over de rest van de cakeplakken. Stapel ze op elkaar, bestrijk de zijkant met de walnotencrème en dek rondom af met de kruimels. Laat de taart opstijven in de koelkast voor het snijden. Bestrooi met poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker