Georgische walnotentaart

18
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Walnotencake
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de walnoten circa 12 minuten in de oven. Laat afkoelen en maal de walnoten tot poeder in het bakje van de staafmixer. Houd de helft van de gemalen walnoten achter voor de walnotencrème. Meng het ei, suiker, honing en melk door elkaar. Voeg bloem, bakpoeder en zout toe, kneed goed door en meng de helft van de gemalen walnoten erdoor. Vorm het deeg tot een pil en verdeel in 3 delen. Rol de delen uit tot een vierkante plak en bak de deegplakken op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Snijd de koek tot een vierkant van 21x21 centimeter. Bewaar de afgesneden stukken voor de kruimels.

Walnotencrème
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de boter met de poedersuiker en het vanillemerg luchtig. Voeg de rest van de gemalen walnoten en de crème fraîche toe en meng goed door.

Opbouw
Maal in het bakje van de staafmixer de afgesneden walnotencake tot kruimels. Verdeel de walnotencrème over de rest van de cakeplakken. Stapel ze op elkaar, bestrijk de zijkant met de walnotencrème en dek rondom af met de kruimels. Laat de taart opstijven in de koelkast voor het snijden. Bestrooi met poedersuiker.

Ingredienten

1
Porties

Walnotencake

  • 400 g walnoten
  • 1 ei
  • 200 g suiker
  • 1 el honing
  • 1 el melk
  • 150 g bloem
  • 0.5 tl bakpoeder
  • 1 mespuntje zout

Walnotencrème

  • 1 vanillestokje
  • 200 g boter
  • 200 g poedersuiker
  • 200 g crème fraîche

Extra nodig:

  • staafmixer en bijbehorend bakje
  • bakpapier
  • poedersuiker om te bestuiven
Geef je waardering
18