Stap 1:
Was de tomaten, paprika’s en aubergines. Snijd de bovenkant van de tomaten, paprika’s en aubergines af. Dit worden de dekseltjes. Hol de tomaten uit met een lepel. Hol de aubergines uit met een appelboor zonder de schil te beschadigen. Haal de zaadjes uit de paprika’s. Bewaar het vruchtvlees van de tomaten en aubergines. Schil en was de aardappels, snijd ze in vieren.
Tomatensaus
Pureer met een staafmixer de gepelde tomaten samen met de olijfolie, 100 ml water, rigani, zout en peper.
Vulling
Stap 1:
Rooster de pijnboompitten in een pannetje tot ze goudbruin zijn. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 2:
Pel en snijd de ui in grove stukken. Hak de ui samen met het vruchtvlees van de tomaten en aubergines en bladpeterselie fijn in de foodprocessor. Meng met de rauwe rijst en de krenten en pijnboompitten. Voeg 2 eetlepels van de tomatensaus, 100 ml water en 75 ml olijfolie toe. Breng op smaak zout en peper.
Stap 3:
Bestrooi de tomaten met een klein beetje suiker. Vul de tomaten, aubergines en paprika’s met het rijstmengsel. Leg de gevulde groenten in een ovenschaal. Verdeel als laatst de aardappel over de ovenschaal.
Stap 4:
Giet de tomatensaus over de gevulde groenten. Plaats daarna de dekseltjes terug op de groenten. Plaats de ovenschaal in de oven en bak het gerecht voor circa 90 minuten op 180 °C.
Tip van opa Jannis:
- Serveren met versgebakken stokbrood, olijven en feta.
- Je kunt de baktijd verkorten naar 45 minuten door gekookte rijst te gebruiken. Dan hoeft er geen water aan de rijst toegevoegd te worden.
0 reacties